• A Pandemic Express egy online többjátékos akciójáték
  • Harminc játékosból egy lesz a zombi
  • A zombiknak minden embert át kell alakítania
  • Az embereknek egy vonattal el kell hagynia a veszélyzónát

Képzeljük el, hogy állunk harmincan egy vasútállomáson és várjuk a vonatot. Aztán az egyik utas hirtelen megkergül és elcsócsálja a szomszédja nyakát. Miért? Hát mert zombi lett a koma. Ezzel a koncepcióval nyit a Pandemic Express – Zombie Escape, amiben a cél túlélni egy hirtelen kitört zombijárványt.

Harminc emberi játékos kezd, akik közül egy random mód zombivá válik. Innentől bárkit megöl, az is zombi lesz. A járvány futótűzként terjedhet, pláne úgy, hogy a zombik „halhatatlanok”, vagyis akárhányszor kifekszenek, respawnolhatnak valahol a pályán. Ráadásul minél többször hullanak el, annál nagyobb a valószínűsége, hogy különleges képességre tesznek szert, mint az önrobbanás (Bomber) vagy a lopakodás (Sneaky Phantom). És ha ez még nem lenne elég, a zombik képesek egymás számára megjelölni az embereket.

Mi a helyzet az elevenebb játékosokkal? Nos, értelemszerűen nekik élve kell maradniuk és fel kell jutniuk a megmenekülést jelentő vonatra. Ehhez töménytelen mennyiségű fegyver áll majd a rendelkezésükre, illetve kaphatnak úgynevezett Airdropokat is, amik igen hasznos eszközöket (főleg erős fegyvereket) rejtenek – bár ezek felderítése kockázatos, hiszen a zombik is tudják, hová esik le a légi úton küldött csomag.

A meccs azonban még nem ér véget akkor, ha elérjük a vonatot. Ó nem! Ekkor a zomboidok a vonat útján respawnolnak, és felugrálhatnak rá. Az embereknek tehát még meg kell védenie a vasparipát, mielőtt biztonságba jutnának, és csak ebben az esetben győzhetnek.

A Pandemic Express – Zombie Escape május 2-án válik elérhetővé a Steamen Early Accessben, a végleges megjelenés dátumáról viszont egyelőre még nincs hír.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!