A PGW-n nagy sláger volt a VR, ami nem csoda, hiszen a Sony a Playstation VR-t is kivitte a show-ra, mi több, rengeteg játékot jelentett be mellé. Mi most ezeket szedtük össze egyetlen nagy csokorba. Lássuk hát, mik lesznek az első nagy játékok, amiket a Sony már a virtuális valóság segítségével próbál eladni.

Robinson: The Journey

A Crytek új játéka már a CryEngine VR-ral fog üzemelni, de talán ennél is izgalmasabb, hogy a Robinson: The Journey egy dinoszauruszok uralta világban játszódik majd. Ennél fogva Brachiosaurusok lábai között kell szlalomoznunk, és lehetőség szerint, el kell kerülnünk, hogy belefussunk egy T-rex szájába. Az alanti trailer igen látványos, bár arra azért kíváncsi vagyok, mit keres itt Wheatley.

Until Dawn: Rush of Blood

A korábban pletykált, VR-ra elkészített DLC létezése igaznak bizonyult, valóban folytatódik az Until Dawn-kaland. A Rush of Blood exkluzívan a Playstation VR-ra készül el, hogy a játékosok egy minden eddiginél horrorisztikusabb élményben részesülhessenek.

Battlezone

Az 1998-as Battlezone felújított változata az E3 2015-ön bukkant fel, és azóta el is tűnt a radarról, de a PGW-re a Rebellion hozott egy új trailert és újfent megerősítette, hogy a játék VR-támogatást kap.

Tekken 7

PS4-re is megjelenik a tavaly bejelentett Tekken 7, és a Sony mindjárt mellécsapott egy VR-támogatást. Ami azért egy kicsit furcsa, hiszen az eddig csak arcade gépeken játszható játék nem kifejezetten a virtuális valóság adta élményekre lett kitalálva.

Gran Turismo Sport

A Gran Turismo Sport bejelentése is VR-támogatással kecsegtet minket, ami az eddigieknél szebb grafikának és jobb fizikának köszönhetően valószínűleg remek élményt fog nyújtani a versenyszimulátorok szerelmeseinek.

RIGS: Mechanized Combat League

A RIGS: Mechanized Combat League, ha jól sül el, akár egy új e-sportágat is nyithat, mint verekedős–lövöldözős-robotos játék. A cél, hogy egy hatalmas arénában robotokba bújva lőjük szét egymást, és ha úgy alakul, pilótánkkal beugorva a kapuba gólt szerezzünk. Mindez VR-ral megtámogatva igencsak érdekesnek tűnik.