Eljött a nyár, és vele az uborkaszezon. Ilyenkor óriási kihívás értelmes tesztekkel megtölteni a magazint, de szerencsére van nekünk egy minden esztendőben jelentkező E3-unk, amely során bejelentik az összes igazán érdekes és jelentős, ősszel vagy jövőre megjelenő alkotást. Nosza, nem is tétlenkedtünk: 35 oldalon mutatjuk be a rendezvény legjobb játékait, melyeket nem sorolunk most fel (a részletes lista itt olvasható), de párat azért kiemelünk.

E3 és egyéb nyalánkságok

Ilyen a Chocho tollából fogant Watch Dogs 2 előzetes. A 6 oldalas cikkből kiderül, a kissé vegyes fogadtatású első rész (Bate tesztje itt olvasható) után miért érdemes lelkesedni a folytatásért. Ott van továbbá a Titanfall 2 előzetese Christől, az óriásrobotok visszatérése ugyanis már kőbe vésett tény, de szintén érdekes olvasmány wilson Forza Horizon 3 előzetese (PC-re is megjelenik!), valamint Pozandr Dishonored 2-es írása is. De mint elmondtuk, ez csak a kezdet, azért 35 oldalba bőven fért tartalom, ami pedig kimaradt, azt majd az augusztusi Guruban pótolja a csapat.

Böjti természetesen nem engedte el szerelmeit, az Early Access-játékokat sem. AstroDave stílusosan az Astrokill című űrhajós akcióprogramba kóstolt bele 2 oldal erejéig, wilson azonos terjedelemben barbárkodott az újjáélesztett Savage-ben,  mcmacko a Lifeless előtt zombult szintén 2 oldalt, Chris pedig masszív káromkodás, tiltakozás és hangos sírás közepette ugyan, de csak megírta cikkét a Gloria Victis című, egyelőre igen korai stádiumú MMO-ról. És akkor a talán legjobb állapotban lévő, Gebbbe által versenyre vitt KartKraft még szóba sem került…

Tesztelni jó, csak legyen mit

Ami a teszteket illeti, végre befutott a Mirror’s Edge folytatása, Miguel pedig rá is ugrott, hogy mindent elmondjon a Catalyst alcímű játékról – a 4 oldalas tesztből többek között azt is megtudhatjátok, mégis mennyien élnek a program gigantikus, szabadon bejárható fővárosában. Ha már hosszú várakozás, akkor Mighty No. 9: a Capcom kék robotjának utódja végre befutott, mcmacko pedig annak rendje és módja szerint jól letesztelte a programot. Szegény Mighty No. 9 nem mentes a botrányoktól, már ami a megjelenése körüli hercehurcát illeti, de hogy ez a szoftver végleges állapotára is rányomja-e a bélyegét, az már a magazinból derül ki.

Megjárta a tesztlabort a Hearts of Iron IV is, Tika ismét fejébe nyomta a rohambilit, hogy kicsit szórakozzon a második világháború történelmével. Addig Böjti az Umbrella Corps katonájának bőrébe bújva vadászott mindenféle génhulladékot, Chris pedig robotok ellen küzdött a Hard Reset Reduxban. A teljes tartalomért egyébként erre tessék.

Rovatok, hardverek

A tesztrovat persze már régóta nem az egyetlen olyan oldalcsokor a PC Guruban, amin játéktesztek olvashatók. Böjti most maratoni, 6 oldalas Radar alatt összeállítással jelentkezik, benne mindenféle indie csodákkal, amik ugyan a tesztrovat ingerküszöbét nem biztos, hogy megütik, azért mindenképp érdemes beszélni róluk. De persze nem mindenkinek van pénze játékokat venni. Még szerencse, hogy akadnak ingyenes játékok – AstroDave 4 oldalban szedte össze azokat a térítésmentesen játszható alkotásokat, amelyek megérdemlik, hogy elüssétek velük a nyár kánikulai estéit. És persze Trau is folytatja mélyrepülését a szimulátorok történelmében – ezúttal 4 oldalban fejti ki, hogyan jutottak el a kezdetleges monstrumok a számítógépek, sőt VR-szemüvegek képernyőjéig.

Nvidia GeForce GTX1070

És ha már VR, akkor természetesen hardver és tech. A 4 oldalas hírek, érdekességek rovaton túl tesztlaborba került a GeForce GTX1070, kiveséztük az új konzolgenerációt (bizony, jön a PS4 Neo és a Projet Scorpio, mi pedig alaposan felkészültünk az érkezésükre), botladoztunk a GOCLEVER City Boardon, és jó árú mobilokat ajánlottunk a fesztiválszezonra. És ez még mindig nem minden – a teljes tartalmat erre találjátok.

TELJES JÁTÉK

Júliusban kicsit fellélegezhetünk a sok lövöldözés után, teljes játékunk ugyanis egy akció-RPG, méghozzá a hosszú múltra visszatekintő Gauntlet-sorozat 2014-es újraélesztése, annak is a Slayer Edition változata (benne DLC-kel). A program négyfős kooperatív módot tartalmaz, így aki szeretné, a barátaival együtt járhatja be a sötét dungeonöket. A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

A JÚLIUSI PC GURU 2016. 07. 07-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL

ÉS A HIPERMARKETEKBEN.

PC GURU 16/07