Az év második hónapján sem maradtok PC Guru nélkül. A februári számunk mellé ismét steames teljes játékot csomagoltunk, a magazinban pedig 8 előzetest és 24 tesztet olvashattok. Csak pár cím, a teljesség igénye nélkül: Quantum Break, Mirror's Edge Catalyst, XCOM 2, LEGO Marvel's Avengers, American Truck Simulator -- és persze a Las Vegas-i CES-t sem hagytuk ki.

Előre a múltba?

Kezdjük szokás szerint az előzetesekkel! A februári PC Guruban számba vesszük a tavaszi és nyári (tehát a 2016 első felében várható) játékok legjavát. Miguel a Mirror's Edge Catalystról árul el 4 oldalon mindent, ami tudható, jómagam (Chocho) pedig az Alan Wake készítői által jegyzett Quantum Breakbe ásom bele magam, ami úgy tűnik, hogy nem sokkal az xboxos premier után PC-re is megjelenik.

Természetesen a korai hozzáférésű kínálatot sem hagyjuk figyelmen kívül. Tika a Blitzkrieg 3-ban vívja meg élete sorsdöntő csatáit, én pedig a feltámadott Unreal Tournamentben osztom a headshotokat 4 oldalon át. Böjti eközben a Project Zomboidban igyekszik túlélni, lévén zombikból sosem elég -- mi több, egy rövid interú erejéig a fejlesztőkkel is elbeszélgetett.

És ez még nem minden! 2 oldalban kerül terítékre a TerraTech nevű építős akciójáték, ami nagyon bejött a szerelgetést amúgy is kedvelő disconnect kollégának, valamint a Liftoff című drónszimulátor, Dzséjt billentyűzetéből. És persze mcmacko kolléga sem maradhat ki a maga kis Planet Explorers cikkével, amiből kiderül, hogy a kolonizálás még most is menőnek számít.

Titánok harca

A tesztrovatba is sikerült bezsúfolni pár kiemelkedő alkotást. Itt van mindjárt az XCOM 2, amivel Chris koma töltött el több tucat órát, hogy aztán 4 oldalas tesztben számoljon be az év elejének legnagyobb címéről. Bate a LEGO Marvel's Avengersszel játszott éjt nappallá téve, hogy ugyancsak 4 oldalban mondja el, mi a véleménye a műanyag superhősök legújabb ámokfutásáról -- akik nem mellesleg a borítónkon is épp egymást ptóbálják elagyabugyálni.

Bötji a PC-re sokat késő Dragon's Dogma Dark Arisenbe vetette bele magát: 4 oldalas tesztjéből kiderül, megérte-e várni a játékra 4 teljes esztendőt. JohnBart cimbora eközben felöltötte a kockás inget, fejébe csapta a baseball sapkát, és hóna alá vette az amerikai országutat az American Truck Simulatorben. Tapasztalatait 2 oldalas tesztben olvashatjátok el.

Trau ideiglenesen szögre akasztotta a közkatonai gúnyát, de csak azért, hogy futurisztikus parancsnoki zakót ölthessen: a Homeworld: Deserts of Kharak 2 oldalas tesztje választ ad a kérdésre, hogy van-e keresnivalója egy űstratégiaként indult sorozatnak a klasszikus RTS-ek földhözragadt harcmezein.

Ez pedig még csak a jéghegy csúcsa, hisz befutott a PC-s Rise of the Tomb Raider, Böjti 2 oldalas harcot vívott a rákkal a That Dragon, Cancerben, Obo tévelygett kicsit a The Witnessben, Mahmud igyekezett életben maradni az UnderRailben, Dreamer egy rugacs othonát mentette meg az A Boy and His Blobban, Lor pedig az egész világot az Echoes of Aetheria című oldschool szerepjátéban. És ha már megmentés: Tenebra viszi a pálmát, ő az egész univerzumot a jó fiúk kezére játssza a Bombshellben, amellyel kapcsolatban a Duke Nukem fejlesztőiként ismert 3D Realmsszel is elbeszélhettünk.

Hogy rovatna meg!

Rovatok terén is igyekeztünk a kedvetekre tenni. Visszatértek a mobiljátékok, Midnite és Pozandr 2 oldalon mutatnak be, ezúttal ingyenesen letölthető alkotásokat. A MOBA-rovatban Chris mester segít kiválasztani életetek kedvenc játékát, Böjti pedig a Horrorkamra 2 oldalában ejt csapdá.. izé, szóval merül bele kicsit az indie félelemkeltés rejtelmeibe. De persze a Klasszikusok újrajátszva rovat is visszatér: ezúttal az új Tomb Raider tiszteletére vesszük elő a 20 éves elődöt, amit AstroDave mutat be, méghozzá mai szemmel.

A hardverrovatot 6 oldalon dominálja Monchee CES-beszámolója: elhihetitek, hogy a tavalyi technikai trendek közül szinte alig maradt olyan, amely idén is menőnek számított a Las Vegas-i rendezvényen. Ezen túl egy egér- és egy monitorteszt került a lapba, na meg a Homok a gépezetben rovat is feltámadt, ezúttal Dan tollából.

Teljes játék: Batman: Arkham City - Game of the Year Edition

Tudjuk, hogy vannak olyan olvasók, akik a dobozos karácsonyi meglepetések alkalmával pont ezt a játékot kapták, de a többiek mégis nyugodtan örülhetnek neki, hiszen a legendás akciójáték-sorozat legjobb darabjáról van szó, ami azon túl hogy steames, tartalmazza az összes eddig kiadott DLC-t is. RÉSZLETEKÉRT ERRE TESSÉK!

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

A FEBRUÁRI PC GURU FEBRUÁR  11-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL
ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

PC Guru 2016/02