A From Software műhelyéből származó Ninja Blade-ben egy Ken Ogawa nevű nindzsa bőrébe bújva az a feladat vár ránk, hogy megmentsük Tokiót a genetikailag mutálódott lényektől. A kardunkkal a kezünkben és különböző, erősebbnél erősebb varázslatokkal a tarsolyunkban, valamint elitcsapatunkkal és apánkkal az oldalunkon neki is veselkedünk a korántsem egyszerű feladatnak, ám a helyzet hamar sokkal rosszabbra fordul, hiszen apánk elárul minket, s így egy szem egyedül kell megmentenünk a világot és kideríteni, miben sántikál atyánk.

A Ninja Blade játékmenete az értékelések szerint nagy hasonlóságot mutat a népszerű Ninja Gaiden- és Devil May Cry-sorozatokkal, ám nélkülözi ezen játékok összetett harcrendszerét és kihívásokkal teli játékmenetét, ám nem kell aggódni, hiszen a hiányosságait repetitív játékmenettel, közepes grafikával és töménytelen mennyiségű Quick Time Eventtel kompenzálja, tehát nem egy olyan játékról beszélünk, ami miatt különösképpen izgatottnak kellene lennünk, pedig a fejlesztők igazán megtettek mindent. A hivatalos sajtóközleményben még olyan hihetetlennek hangzó ígérteket is teszek, hogy a karakterünkkel MINDEN irányban mozoghatunk és még UGORHATUNK is!

Na de viccet félretéve, a Ninja Blade, habár jelenleg nem tűnik egy biztos vételnek, az átiratot fejlesztő ND Games (a Dark Sector portját is ők intézték) talán finomít egy kicsit a programon, hogy ezzel kiküszöböljék a konzolos kiadás csorbáját, de ha ez még sem történik meg, akkor ha más nem is, de a stílus rajongói biztos ráharapnak az októberben megjelenő játékra.