• A KupoNut nevű NeoGAF felhasználó a Final Fantasy 15 PC-s megjelenésére utaló nyomokat talált egy a játék premierdátumának bejelentésére létrehoz honlap kódjában
  • A fejlesztők azonnal eltávolították az árulkodó részeket
  • Lehetséges, hogy csupán figyelmetlenek voltak a honlap készítői, ugyanis egy az egyben a Rise of the Tomb Raider weboldalát másolták át

Nagy csinnadrattával március 30-án jelenti majd be a Square Enix egy hollywoodi rendezvényen a csaknem egy évtizede készülő Final Fantasy XV várva várt premierdátumát, és az ígéretek szerint egyéb izgalmas hírekkel is készül a kiadó a jeles eseményre. A Final Fantasy XV Uncovered azonban még messze van, és vannak, akik roppant türelmetlenek, például a KupoNut nevű NeoGAF felhasználó, aki fogta magát, és átkutatta a rendezvény számára létrehozott honlap JavaScript-kódját. Ott pedig igencsak érdekes információkra bukkant.

A programsorok között ugyanis nem csak a Final Fantasy XV Xbox Store-os és PlayStation Store-os adatlapjára mutató, egyelőre inaktív linkeket talált, hanem a Steamre, a Square Enix Store-ra, és a Windows 10 online boltjára való hivatkozásokat is. Emellett a JavaScript alapján szinte biztosra vehető, hogy a honlaphoz a későbbiek során egy új trailert, livestream lehetőséget, és "gyakran ismételt kérdések" szekciót is hozzáadnak az elkövetkezendő hetekben.

yrzxkys.jpg

 

A dolog felettébb érdekes, hiszen eddig a kiadó egy szóval sem említette, hogy számítógépes változat is készül Noctis és csapatának nyitott világú kalandjához, ami végső soron nem lenne meglepő, hiszen az utóbbi időben a sorozat több része is eljutott a Steamre, példának okáért a Final Fantasy Type-0 HD is. Persze amíg a Square hivatalosan meg nem erősíti a PC-s átirat létezését, addig mindez csak találgatás, ráadásul KupoNut maga is elismerte, hogy a Rise of the Tomb Raider honlapjához ugyanezeket a kódsorokat használta a kiadó, így lehetséges, hogy egyszerűen csak benne felejtették abban a webfejlesztők, amit természetesen a pletyka kirobbanása után rögtön el is távolították belőle.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!