Már a nevéből is kitalálható, hogy a Metal Gear Rising: Revengeance rokoni kapcsolatban áll a híres lopakodós játéksorozattal, ám ez nem egy szoros nexus. A játék egy akciódús hack and slash, amiben ugyan van lehetőség kikerülni a konfliktusokat, de ha így teszünk, azzal el is veszik a lényeg. Nem szabad tehát úgy hozzáállni a Platinum Games alkotásához, mint a Kodzsima Hideo által megteremtett sorozat hű folytatása, mert óriásit csalódunk. A Revengeance-t sokkal inkább egy könnyed mellékhajtásként kell kezelni, elvégre a fejlesztőknek is ez volt a céljuk: ismerős szereplőkkel olyan dogokat hajthatunk végre, amiket eddig nem tehettünk, s az alapsorozat kereteiben soha nem is fogunk.

A fejlesztőcsapat a tőlük megszokott profizmussal kezelte az ötletet, az eredmény pedig nem is maradt el: a témára fogékony játékosok imádták a kardjával mindent felkaszaboló Raiden történetét, a kritikusok bőkezűen szórták a pozitív értékeléseket, s az eladások terén is szépen teljesített a program, eléggé jól ahhoz, hogy egy folytatás is szóba kerüljön, ismét a Platinum Games gondozásában. Az új IP tehát jó startot vett, ám PC-s szempontból mégiscsak van egy probléma, mégpedig az, hogy csak konzolokra jelent meg a játék, pedig ennek aztán tényleg nem kell tartania magát az alapanyag konzolos mivoltához.

Természetesen már a játék bejelentésekor felmerült annak a lehetősége, hogy a Metal Gear Rising: Revengeance PC-re is elkészül, ebben a témában azonban sokáig nem hallottunk semmi biztosat. A csapat és a sorozatot kitaláló kreatív maximum csak annyit mondott, hogy talán lesz átirat. Ma azonban végre biztos információt kaptunk, mégpedig egy nagyon jó hírt -- maga Kodzsima Hideo jelentette be: PC-re is érkezik a játék!

Sajnos a tervező további részleteket már nem árult el, így nem tudjuk, hogy a Metal Gear Rising: Revengeance mikor jelenik meg, illetve azt sem, hogy terveznek-e valamiféle extrát csomagolni mellé a késés kárpótlásáért. Várjuk tehát a részleteket!

Metal Gear Rising: Revengeance -- Megjelenés: 2013. február 21. (Xbox 360, PlayStation 3) -- Gépigény: nem ismert