A RollerCoaster Tycoom 4 Mobile bejelentését szinte internetes gyűlöletkampány fogadta, a rajongók már látatlanban is utálni kezdték a mobilplatformokra készülő játékot, mondván, tuti ez lesz a következő Dungeon Keeper, vagy még az EA ingyenesnek csúfolt förmedvényénél is rosszabb pokoljárásra invitál bennünket a virtuális hullámvasút. Pedig lehet, hogy a PC-re megjelenő RollerCoaster Tycoon 4 teljesen más lesz.

A kiadásért felelős, gyakorlatilag tetszhalott Atari marketingigazgatója, Anthony Chien a DigitalSpy portálnak mondta el, hogy kár hisztiznie a PC-s epizódokat követő játékosoknak, mert a RollerCoaster Tycoon 4 PC-s változata teljesen eltér majd a már bemutatott mobiljátéktól.

Mint nyilatkozta, cégénél tisztában vannak a PC-s játékosok követeléseivel, és nagyon is értik, hogy elsőre mindenki a nagygépes verzióra lett volna kíváncsi, de az Atari mostani stratégiája a mobilokra fókuszál, ami nyilván a tavalyi csődnek tudható be.

A RollerCoaster Tycoon 4 Mobile 5 dolláros áron lesz kapható, és persze tömve lesz mikrotranzakciókkal. A PC-s változatról csak valamikor az iOS-re és Androidra megjelenő Mobile kiadása után tudunk meg többet.