Bizony. Miután felfedték, hogy disznók is tarthatók a Farming Simulator 17-ben, a a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, emberek az állatokkal való etikus bánásmódért) levélben fordult a Giants Softwarehez. Nem is nagyon fűznénk kommentárt a dologhoz, azt rátok bízzuk, a magunk részéről csupán idézünk Harriet Barclay idevágó nyilatkozatából pár sort.

„A Farming Simulator 17 vagy bemutatja a szörnyű valóságot, ami a disznókra vár a vágóhídon, vagy megváltoztatja a nevét Vegan Farming Simulator 17-re, és csak azt engedi, hogy növényeket termesszenek a játékosok - minden más tisztességtelen. A PETA mindenkit, aki szörnyűnek tartja mészárszéki felvételek megjelenítését egy szimulátorjátékban, arra sürget, hogy a tányérját tisztítsa meg az állatok hulláitól, és váltson a kegyetlenségmentes vegán ételekre.”

A fejlesztőkhöz szóló levélben Barclay asszony kicsit finomabban fogalmazott: „Hogy pontosan szimulálja az állattartást, a Farming Simulator 17-nek minden részletet be kéne mutatnia, közöttük azt is, hogy mi történik a disznókkal a vágóhídon. Azt kérjük, hogy erről való videofelvételeket is tartalmazzon a játék, hogy az emberek értesüljenek az ipar szörnyű valóságáról.”

peta-malac.jpg