John Smedley, a Sony Online Entertainment elnöke saját bevallása szerint keményvonalas játékos, és ez érződik minden nyilatkozatán, kommentjén, rezdülésén. Tiszteli a konkurens címeket (egyik kedvence az EVE) és nagyon sokat dolgozik azon, hogy saját munkáik a legjobbak legyenek. Most viszont elgurult a gyógyszere, hisz mióta csak kiadták a PlanetSide 2-t, elszaporodtak a csalók, akik nemcsak mások játékát, de az ő üzletét is rombolják -- nem menő, nagyon nem.

Így hát John billentyűzetet ragadott és felment a hivatalos fórumra, ahol kijelentette, hogy háborút hirdetett a cheaterek ellen, és ha valaki segédprogrammal vagy bármilyen egyéb módszerrel akar előbbre jutni a ranglétrán, a végleges kizárást kockáztatja. Vissza-vissza térve az oldalra az alábbi módon lelkendezett egy kirúgott csaló láttán:

„Haruhi az artificialaiming.com-ról repült. Mindhárom fiókja. Isten veled, te szarházi. Találj másik hobbit, vagy tanulj meg játszani!”

Klasszikus beoltás, hiába, így kell ezt.

A PlanetSide 2 egyébként egyre több játékost vonz, és a program hibáit éjt nappallá téve javítgatják a SOE szakemberei. Ti már kipróbáltátok? Vélemények?