• A pletyka szerint Imperial Commando címen jön a Star Wars: Republic Commando folytatása
  • Lesz 20 órás kampány, 4 fős kooperációs móka, Call of Duty szerű multiplayer mód
  • Emellett járművezetésről is csicsereg a veréb
  • 2017 novemberében jelenne meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo NX-re
  • Februárban jelentenék be, júniusban jönne a trailer
  • Ezt is a Frostbite 4 hajtaná

Szeretném hangsúlyozni, hogy a most következő információk egy meg nem erősített beszámolón alapul, amit lehet, hogy már azelőtt megcáfol az EA, hogy én megírom a hírt vagy ti végigolvassátok – szóval bármelyik pillanatban bekövetkezhet az illúzió lerombolása. De addig is, álmodozzunk kicsit arról, hogy ez igaz, és Imperial Commando címen jön a Star Wars: Republic Commando folytatása.

A hír a Redditen tűnt fel, és egy olyan ember közölte, aki a Star Wars univerzumhoz köthető ARG-ken (Alternate Reality Game) dolgozik. Vagyis olyan mókás kis programonon, amikkel a rajongók agyonüthetik az időt. Az egyik ilyen egy jelenleg fejlesztés alatt álló, de február elején elinduló honlap, aminek ez lesz a bejelentkező felülete:

star-wars-imperial-commando-website-01.png

Felhasználónévként meg kell majd adnunk a Republic Commandóból ismert klónok számát, azaz RC-1138, RC-1262, RC-1140 és RC-1207, míg a jelszónak bármit beüthetünk. Ekkor belépünk az oldalra, ahol egy pre-logót és egy visszaszámlálót találunk majd:

star-wars-imperial-commando-website-02.png

A visszaszámláló június 15-én jár le, az E3 idején, amikor is kapunk egy közel 3 perces trailert az EA prezentáció végén. Oké, most itt álljunk meg hirtelen berántott kézifékkel, hiszen nemrégiben tudtuk meg, hogy az EA nem lesz kint az E3 2016-on, helyette június 12-én saját rendezvényt szervez. Persze, mivel még semmiféle visszaszámláló sem fut, könnyen módosítható annak lejárta is. Na, kézifék kiold, haladjunk tovább.

A szivárogtató egyéb részleteket is tudni vél a Republic Commando 2-ről a címén kívül. A tervezett megjelenés 2017 novembere (amúgy állítása szerint a Visceral titokzatos Star Wars-játéka még idén megjelenik), és kijön PC-re, Xbox One-ra, PS4-re és Nintendo NX-re. A motorháztető alatt a Frostbite 4 fog dübörögni, akárcsak a Star Wars: Battlefront alatt.

Hírhozónk állítása szerint az Imperial Commando több mint húszórányi, rengeteg bolygót magába foglaló kampánnyal lesz megáldva, emellett kapunk négyfős kooperációs módot és a Call of Duty-kra hajazó (kicsi pályák, gyors akciók) multiplayer mókát is.

Ezúttal is RC-1138, azaz Boss páncéljába bújhatunk bele, akivel parancsokat oszthatunk a kommandó többi tagjának, akik feladatkörüknek megfelelően egyedi felszereléssel bírnak. A sisakunk kivetítője pedig még fontosabb lesz, mint amilyen a Republic Commandóban volt.

Néhány küldetés alatt Haloszerűen vezethetünk majd járműveket. A környezet nagyrészt rombolható lesz, amivel előnyöket szerezhetünk a csatákban. Például kilőve egy űrhajó ablakát mindent kiszív a vákuum.

És végezetül a játékhoz kapunk egy appot, amivel második képernyőt nyithatunk – vagyis hasonlítani fog a Fallout 4-hez kiadott Pip-Boy alkalmazáshoz.

Hát ennyi, ezt árulta el a szivárogtató az Imperial Commandóról. Most már csak az a kérdés, hogy igazat szólott-e a hírhozó? Az EA tényleg folytatja azt a játékot, amit amúgy a többi programmal együtt kánonon kívülre helyezett a Disney? Személy szerint ku… piszkosul örülnék neki. Hát ti?