• Állítólag két Silent Hill-játék is készül
  • Az egyik egy reboot lesz, a másik egy epizodikus kalandjáték

A Silent Hill-franchise kapcsán többnyire kiábrándító hírek jöttek csak azóta, hogy a Konami lelőtte a rebootnak szánt, Kodzsima-féle Silent Hills-projektet (ennek volt ugyebár a demója a P.T.), hiszen nyerőgépeket leszámítva sok mindent nem kaptunk az egykoron nagy névnek számító túlélő-horror kapcsán. Most azonban ismét elkezdtek csicseregni a madárkák a Twitteren, egészen pontosan AestheticGamer, aki többek között a Resident Evil 3 kapcsán is szivárogtatott ki igaznak bizonyuló infókat, így megbízhatónak mondható. Ő most azt írja, hogy két új játék is érkezhet.

pletyka-ket-uj-silent-hill-is-keszul.jpg

A forrás értesülései szerint a Konami nagyjából két évvel ezelőtt kezdett el megkeresni fejlesztőket azzal, hogy rukkoljanak elő ötletekkel, méghozzá nem egy, hanem rögtön két Silent Hill-játék kapcsán, melyek közül az egyik egy "soft-reboot", a másik pedig egy epizodikus kalandjáték lenne a Telltale-sorozatok és az Until Dawn nyomdokain haladva.

Hogy melyik stúdió kapta meg végül a lehetőséget, azt nem tudni, de AeastheticGamer úgy véli, hogy akár már idén sor kerülhet a leleplezésre. A sztorit lehozó Rely on Horror ráadásul szintén azt írja, hogy az ő értesüléseik szerint is készül legalább egy új Silent Hill-játék - reméljük, hogy ezúttal tényleg igazak a pletykák, hiszen jó volna újra látni a jó ideje pihenő túlélő-horrort.