• Állítólag nem marad PS4-exkluzív a Death Stranding
  • 6 vagy 12 hónap múlva jöhet a PC-verzió

A hét egyik legfontosabb eseménye az volt, hogy bejelentették: november 8-án érkezik Kodzsima Hideo új játéka, a Death Stranding, melyről egy igazán tartalmas új kedvcsinálót is kaptunk. A DS-t már a kezdetektől fogva PS4-exkluzív projektként kezelte mindenki, könnyen lehet azonban, hogy csak időleges kizárólagosságról van szó...

pletyka-pc-re-is-jon-a-death-stranding.jpg

Sokaknak feltűnt az, hogy a játék dobozáról lemaradt a szokásos "Only on PlayStation" felirat, ugyanakkor korábban is volt már példa arra, hogy a korai promóciós anyagokban ez elmaradt a Sony részéről. Most azonban egy olasz újságírói forrás, Antonio Fucito azt állítja, hogy mindez nem véletlen, a Death Stranding ugyanis PC-re is meg fog jelenni - azt nem tudta megmondani, hogy 6 vagy 12 hónapos exkluzivitásról van szó.

Hogy miért érdemes hinni neki? Azért, mert egy nappal a trailer bemutatása előtt már bedobta a Twitteren a november 8-i premieridőpontot, ami végül ugyebár igaznak is bizonyult.

Nem ez lenne az első hasonló "vándorlás" PS4-ről, hiszen a Quantic Dream játékai is átköltöznek végül PC-re, de jövő héten a Journey is megkapja a PC-verzióját.