A Pokémon GO egyik „hátránya”, hogy a zsebszörnyek levadászása miatt állandóan a telefonunkat kell sasolnunk. Nos, a minap megjelent Pokémon GO Plus nevű eszköz, amely egy pokélabda és egy Google Maps pin csúf szerelemgyermekének tűnik, ezen változtathat. Azonban vásárlás előtt nem árt tudni róla egyet s mást, amit ebből a cikkből meg is tudhatsz.


pokemon-go-plus-device.jpg

Akkor mi is az a Pokémon GO Plus?

A Pokémon GO Plus tulajdonképpen egy nyakba akasztható vagy karkötőként viselhető eszköz, amely Bluetooth Low Energy technológiával kapcsolódik az okostelefonhoz (Androiodhoz és iOS-hez egyaránt). Feladata, hogy minden játékbeli eseményről informálja a játékost, így nem kell állandóan a képernyőt szugerálni, a Pokémon GO Plus egy villogó, különböző színű leddel és rezgéssel jelzi, ha például egy zsebszörny van a közelben.

Csak ennyit tud?

Nem egészen. Ha PokéStop közelébe érsz, amellett, hogy értesít róla egy kék LED segedelmével, lehetőséged van a telefon elővétele nélkül, automatikusan pörgetni. Ehhez csak meg kell nyomni a Pokémon GO Pluson lévő gombot, aztán már csak be kell gyűjteni a nyereményt.

Pokémont nem foghatok vele?

Igen. Ha egy zsebibaba kerül a közeledbe, akkor az eszköz zöld lámpával és vibrálással jelez, neked pedig meg kell nyomnod a középső gombot. Ha sikerrel jártál, a Pokémon GO Plus fehér lámpája gyullad fel és háromszor rezeg. Sikertelen gyűjtés esetén vörös fény gyullad és egy sor rövid vibrálás lesz az eredmény. Érdemes tudni, hogy bizonyos információk szerint csak a gyűjteményednek már részét képező pokémon fajták gyűjthetők be így, az újakhoz elő kell venni a telefont – új pokémonról természetesen a Plus szintén jelzést küld.

Mennyi energiát szív el?

A Bluetooth Low Energy technológiának hála kevesebb energiát használ, mint egy Bluetooth fejhallgató.

Hogyan szinkronizálhatom?

Először is, kapcsold be a Bluetooth-t a telefonodon.  Aztán el kell indítanod a Pokémon GO-t, aminek setupjában meg kell keresni a Pokémon GO Plust. Belépve oda indítsd el magát az Plust, hogy az keresni kezdjen. Ha minden jól megy, a két eszköz kisvártatva egymásra talál, és ezzel végbe is ment a szinkronizáció.

pokemon-go-plus-flash.jpg

Tudom használni lezárt telefon mellett is?

Igen, ez a lényege. Csak fusson rajta a Pokémon GO!

Magyarországon kapható?

Igen.

Mennyibe kerül?

Jelenleg átlagosan 15 000 forint körül mozog az eszköz ára a magyar boltokban.

Uh… És ez nekem megéri?

Hát, ezt neked kell eldöntened. Valóban borsos ára van, főleg, hogy egy ingyenes játék mellé jár, ráadásul azon kívül, hogy megkönnyíti a játékot, pluszt nem igazán ad hozzá. Nem kell kevesebbet sétálni, nem lesznek erősebbek a szörnyek, és így tovább. Tényleg csak arra jó, hogy ne kelljen végig a mobilt bámulni.