PoP gyűjtői kiadásA franciák tudják, mi kell a játékosoknak, hiszen a next-gen Prince of Persia limitált kiadása semmivel sem fog többe kerülni, mint az egyszerű „fapados” verzió. Az egyetlen kitétel ezzel kapcsolatban, hogy csak azok kapják meg a Limited Editiont, akik előrendelték a játékot.

Sajnos még nincs kép arról, hogy miként néz ki az extra kiadás, de azt már tudjuk, hogy mi lesz a dobozban. A becses játék mellett egy extra DVD-n megnézhetjük, hogy miként készült el a herceg új kalandja, továbbá egy digitális stratégiai útmutatót, és egy szintén digitális képeskönyvet is kapunk. Végezetül pedig egy külön CD-n találjuk majd a játékban felcsendülő, Inon Zur által komponált zenéket. Mindezt a külföldön többnyire általános, 60 dolláros árcédula egészíti ki.

Lazán kapcsolódik a hírhez, hogy az Ubisoftnak sikerült nyélbe ütni egy üzletet a Penny Arcade csapatával, aminek következtében egy 32 oldalas képregény fog megszületni. A Stories and Secrets című mű (a lehetséges borító látható a képünkön) a Prince és Elika közötti kapcsolatot boncolgatja majd, és napi rendszerességgel, oldalanként fog megjelenni a Penny Arcade, illetve a PoP hivatalos oldalán, de a kezdési időt még nem tudjuk, ahogy az sem, hogy lesz-e nyomtatott verzió.

Végezetül pedig íme a legfrissebb fejlesztői videó, amiből kiderül, hogy a Prince világában csak hatalmas városokat találunk majd, és rajtunk múlik, hogy ezek közül melyikben kezdjük meg a kalandjainkat.

Fény derül a herceg egy új képességére is, amivel a plafonon is tud futni, valamint megtudjuk, hogy négy támadási lehetőségünk lesz. Lesz egy alaptámadásunk, az „Elika támadás”, amikor a segítőtársunk is bedobja magát a harcba, egy különleges mozdulat, amivel a levegőbe küldjük az ellenfelünket, és végül egy akrobatikus csapás. Természeten ezen mozdulatok összefűzésével pusztító kombókat tudunk majd végrehajtani.