Mi természetesen minden rajongói pályát leteszteltünk, és csak azokat válogattuk ki nektek, amik nem voltak bugosak, illetve nem volt probléma velük a futtatáskor. Sajnos ez meglátszik a mennyiségen, ugyanis csak öt épkézláb pályát sikerült összeszedni, de legalább így is lesz pár új lehetőség, hogy szórakozzatok a Portallal.

Íme a térképek leírásai:

  • SS_OrangeBox:
    Eme pálya 2 nehezebb fejtörőt tartalmaz. Figyeljetek, néha a nyilak árulják el a megoldást! A pálya kulcsmondata GLaDOS egyik magyarázata a rocketjumpra: ''Speedy thing goes in. Speedy thing comes out.''
    A pályát a New Game menüpontra kattintva érhetitek el, Chapter 12 néven jelenik majd meg.

  • Quake:
    E pálya elsősorban az életünket megkeserítő androidok kicselezésére épül. A pálya egy Quake-stílusú (Quake textúrákkal ellátott) épület, már csak a railgun hiányzik... Tanács: Vigyázzatok az első ajtónál!
    A pályát a Bonus Maps menüpontra kattintva érhetitek el, a User Maps elnevezésű almappában.

  • Espen180's Portal01:
    Ez a pálya egyetlen rövid, ám eléggé összetett fejtörőből áll, de a felsorolásból mégis ez a pálya hasonlít legjobban az alapjáték tesztjeihez. Tanács: villámgyors reflexek és gyors helyzetfelismerő képesség szükségesek!
    A pályát a Bonus Maps menüpont/Custom Maps/Regular Maps nevű mappában találod meg.

  • Ren_Test1:
    Ha jól tudsz kosarazni, előnyt jelent számodra ezen a pályán. Itt nem te vagy a főszereplő, csak a labda. Tanács: a számok segítenek!
    A pályát a Bonus Maps menüpont/Custom Maps/Regular Maps nevű mappában találod meg.

  • Cube:
    A pálya, mint ahogy a neve mutatja, egy hatalmas ''kockában'' játszódik, de ne aggódj: ettől még nem lesz sétagalopp teljesíteni. Tanács: rocketjump minden mennyiségben!
    A pályát a Bonus Maps menüpont/Custom Maps/Regular Maps nevű mappában találod meg.


]{iegészítés: aki könnyes szemmel vett búcsút a Portalban Kockától, teljes és hivatalos nevén a Weighted Companion Cube nevű „jószágtól”, és szeretné viszontlátni, itt a lehetőség: kreatív emberek elkészítették a papírból összehajtogatható mását. Csak ki kell nyomtatni, kivágni, összeragasztani, és máris van egy saját Kockátok. A minta letöltése, és némi angol nyelvű útmutatás (bár elég egyértelmű a dolog) ezen az oldalon érhető el (az oldal alján egyébként még két, picit eltérő minta található). Jó munkát!