• A filmben más fajokból kinyert DNS-sel megerősített predátorok szállnak szembe az emebrek maroknyi csapatával
  • A hazai premier időpontja szeptember 13

Hozzászokhattunk már a nyolcvanas évek sci-fi és akciófilmes klasszikusait felélesztő rebootokhoz és remake-ekhez, amik az utóbbi években ellepték a mainstream filmipart. Az új Predator film is némileg a nosztalgia része, azonban nem rebootról vagy remake-ről beszélünk. A rendező Shane Black (Vasember 3) és a forgatókönyvet jegyző Fred Dekker (Robotzsaru 3) a széria hagyományainak ápolása mellett új távlatokat is nyit, illetve a korábbi epizódoktól idegen módon minél több humort igyekszik csempészni a sztoriba.

Meg kell mondjam, nagy rajongói vagyunk mind az Idegennek, mind a Ragadozónak: láttuk az elmúlt évtizedekben bemutatott összes filmet, melyek között voltak rosszabbak és jobbak. Hogy az új film melyik kategóriát erősíti, hamarosan kiderül.

the-predator-female-predators.jpg

Az új részben minden korábbinál gigantikusabb küzdelem várható. A cselekmény időben a második és az Antal Nimród által rendezett filmek között játszódik. Az embereknek halmozottan félelmetes ellenségeikkel kell szembenézniük: a predátorok minden korábbinál erősebbek és intelligensebbek, amióta más fajokból kinyert DNS-sel frissítették fel sajátjukat. Az embereket fenyegető kihalást egy veterán katonákból álló osztag és egy tudós-tanár igyekszik elkeseredett küzdelmében megakadályozni. A filmet szeptember 13–tól vetítik a hazai mozikban.

Az Egyesült Államokban "R" besorolást kapott film több újdonsággal fog szolgálni, ha minden igaz, bemutatkozik a nőnemű Ragadozó, az utolsó trailer pedig egy véres, robbanékony, akciódús filmet ígér, amit két hét már meg is tekinthetünk. Addig is nézzétek meg a kiadott előzetest és ha tetszett, amit megmutatott, menjetek el a mozikba, mi is így fogunk tenni, az biztos!