• A No Matter a Zenimax/Bethesda nyomására megváltoztatta a Prey for the Gods címét
  • A kiadóóriás félt, hogy az emberek összekeverik a játékot a Prey-jel
  • Nem ez az első eset, hogy a Bethesda egy cím miatt fenyegetőzik perrel

A No Matter Studios még 2015-ben jelentette be a Prey for the Godsot, amely leginkább a Shadow of the Colossusra emlékeztet, vagyis Godzilla méretű szörnyekkel ellen kell harcolnunk. A legújabb hírlevelükben viszont már nem Prey for the Gods, hanem Praey for the Gods szerepelt. Hogy miért? Mert a Zenimax-Bethesda páros szerint az emberek könnyen összekeverhetik a címet a Prey-jel.

Igen, jól olvastátok, a kiadó csak azért szállt rá egy kicsike indie csapatra, mert a játékuk címében szerepelt a prey szó, és szerintük a játékosok olyan ostobák, hogy összekeverik a két, egymástól teljesen eltérő játékot. Ezzel a marhasággal a No Matter sem értett egyet, de hát labdába sem rúghatnak a Zenimax vagy a Bethesda mellett, így megváltoztatták a címet Praey for the Godsra – bár elgondolkodtak azon, hogy a Kickstarterből befolyt vagy egy másik gyűjtéssel szerzett pénzen szembeszállnak a cégóriással, de végül letettek erről.

Hozzátették, hogy eredetileg is hasonló címet szántak a programnak, csak a Præy for the Gods esetében aggódtak a Præy, egész pontosan a „æ” ligatúra írásával kapcsolatban. Úgy vélték, ezt nem lenne egyszerű bepötyögni a Google-be. Ezért döntöttek végül a Prey for the Gods cím mellett, ugyanakkor a Præy for the Godsot is levédették. A Zenimax ugyan mindkét védjegyet támadta, de végül a Praey for the Godsra (így leírva) engedélyt adtak. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!