A Ubisoft a hétvégén friss híreket ígért a Prince of Persia sorozattal kapcsolatban, s noha leginkább egy folytatást szerettünk volna, benne volt a pakliban, hogy egy sokkal kevésbé érdekes hordozható platformra írt játékról lesz szó -- az utóbbi teória bizonyult igaznak.

A francia kiadó- és fejlesztőcég ma jelentette be, hogy korábban már leleplezett Prince of Persia: The Shadow and the Flame pontos megjelenési dátumot kapott: az iOS- és Android operációs rendszerre írt játék július 25-én fog megjelenni. A program az eredeti, 1989-es játék közvetlen folytatása, s így tovább szövi a herceg kalandjait, mégpedig az egészet elindító alkotásnak megfelelően oldalnézetes formában, de jóval részletesebb játékmenet és grafika mellett.

A 2 fontos árcédulával érkező Prince of Persia: The Shadow and the Flame irányítása intuitív módon a képernyő simogatásával történhet, de ha ez nem jön be, választhatjuk a hagyományosnak tekinthető virtuális gamepad opciót is -- azt használjuk, ami jobban kézre esik, ugyanis csak így tudunk feljebb kerülni a globális ranglétrán, vagy achievementeket szerezni. Természetesen az elért eredményeket Facebookon meg is oszthatjuk. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Prince of Persia: The Shadow and the Flame -- Megjelenés: 2013. július 25. -- Gépigény: nincs