Az elmúlt években a legnépszerűbb játékműfajok mellett hihetetlen sikerre tettek szert a kártyajátékok. Hearthstone, GWENT, The Elder Scrolls Legends: csak pár cím, melyeket naponta ezrek, tízezrek játszanak. Nehéz újat mutatni a témában, azonban a Slay the Spire fejlesztőinek sikerült, azáltal, hogy vegyítették a roguelike és a kártya játékok legjobb jellemzőit. Ennek eredménye lett egy remek program, mely 2019-es premierje óta több tízezer nagyon pozitív értékelést kapott.

ss01aa3e7759e457bfbf2422f31c325d7b3ba8a6eb.jpg

A Slay the Spire egy kis csapat nagy játéka, és ezért különösen elismerésre méltó az, ahogy hozzáálltak a fejlesztéshez. A játék kezdetén négy karakter között lehet választani, akiknek mind megvannak az egyedi kártyapaklijaik. A cél egy torony megmászása, miközben a gyűjtött kártyalapokkal lehet támadni azokat a szörnyeket, amelyek szembejönnek a nagy kaland során. A harc egyébként körökre osztott, de szükséges az, hogy a játékos egy stratégiát építsen fel azon lapok alapján, melyekkel rendelkezik. Minden egyes kör új és friss lapokat jelent, és a napi belépések is lapokat jelentenek, de arra is lehetőség van, hogy előre meghatározott körülmények alapján magasabb szintre jussunk, mint előtte.

ssc171816f7ecd35b5b46d2fa27532f4c5b8ca3cc5.jpg

A Slay the Spire grafikailag nem egy kiemelkedő program, a tálalás inkább egyszerű, mint nagyszerű, de a játékélmény helyettesíti a vizuális hiányosságokat. Igaz, hogy a kezdeték kezdetén a Slay the Spire nem indult túl jól, de aztán ahogy az emberek felfedezték a játék értékeit, úgy nőtt meg az érdeklődés iránta. A Slay the Spire szinte minden platformon elérhető, most pedig a Sony jóvoltából a televíziók képernyőjén is lehet élvezni ezt az állandóan újdonságokat kínáló játékot, ingyenesen, hosszú időre garantálva a szórakozást. Csak vigyázzatok a kontrollerre!