A Eurogamer munkatársai még az E3-on kérdeztek rá a Square Enixnél, hogy mi a helyzet az PS3-as Final Fantasy XIV-gyel: az egy dolog, hogy a Versus XIII-ról már lemondtak a játékosok, de az MMORPG PC-re régen kijött, így érthetetlen, miért nem adták még ki a bejelentéskor ígért konzolos verziót. Csak nem a PS4-et várja a Square Enix?

"A PS4-et még nem jelentették be." -- válaszolta nevetve Josida Nakoi, a játék producere. "De tegyük fel, hogy bejelentik. Mint játékokkal foglalkozó vállalatnak, feltett szándékunk annyi emberhez eljuttatni a programunkat, ahányhoz csak lehet, így ha kijön egy új hardver, természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül -- tehát ha átírjuk a játékunkat arra a bizonyos hardverre, az azt jelenti, hogy több vásárlóhoz érünk el. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy annak idején tettünk egy ígéretet a PS3 tulajdonosainak, és ezt muszáj betartanunk. Ha azonban utána kijön egy új gép, akkor arra is tehetünk egy ígéretet."

Sajnos a Final Fantasy XIV eléggé leszerepelt a vásárlóknál és a sajtónál, így a Square jó ideig visszatartotta a portot, hogy mire elkészül, egy sokkal jobb játékot kapjanak a konzolos kollégák. Ha a PS3-as port siker lesz, lehet, hogy átnyergelnek PS4-re, legalábbis a fenti nyilatkozat alapján nem zárják ki az ötletet.