• 1440p támogatás és böngésző nélkül jön a PS5
  • Nisino Hideaki elárulta, mi áll ennek a hátterében

Érdekes döntést hozott a Sony a PS5 kapcsán, már ami a támogatott felbontásokat illeti, nemrég ugyanis kiderült, hogy a konzol nem lesz képes 1440p jelet küldeni. A Sony Interactive Entertainment alelnöke, Nisino Hideaki most egy japán nyelvű interjúban elárulta, mi áll ennek a hátterében.

ps5-a-sony-elarulta-miert-nem-lesz-bongeszo-es-1440p-tamogatas.jpg

Nisino szerint a PS5 esetében a televíziók élvezik a legmagasabb prioritást, ezért sem helyeztek hangsúlyt egyelőre a monitorok által támogatott 1440p felbontásra. Hozzátette azonban, hogy ha sokan kérik, akkor később bekerülhet ez a funkció egy utólagos frissítéssel.

Hasonló a helyzet a böngészővel is, a PS4 után ugyanis a PS5-ben már nem lesz ilyen applikáció. "Jelenleg nem tervezünk kiadni webböngészőt a PS5-höz. Kételkedünk abban, hogy szükséges lenne egy ilyen alkalmazás egy konzol esetében, de meglátjuk, hogy alakul" – tette hozzá Nisino.

Egy terület van még, amit látványosan kerül egyelőre a Sony a PS5 kapcsán, ez pedig a VR, egyelőre ugyanis nem érkeznek új játékok a platformra – annak ellenére, hogy a PSVR headset kompatibilis lesz a konzollal. Nisino ennek kapcsán azt mondta, hogy olyan VR-élményt szeretnének, ami jól illik a PS5-höz, amivel bizonyára arra utal, hogy idővel itt is számíthatunk egy új, következő generációs kiegészítőre.