• A Sony leleplezte a PS5 hardverét
  • Kétféle változatban lesz kapható
  • A PS5 Digital Editionben nem lesz optikai meghajtó

Számítani lehetett arra, hogy a PS5 prezentáció során a Sony nemcsak a játékokat fogja nekünk mutogatni, hanem a kontroller után végre magáról a konzolról is lerántják a leplet: ez végül meg is történt, a japán gyártó pedig egy olyan dizájnnal rukkolt elő, amilyenre bizonyára kevesen számítottak.

A PS5 az ívelt formákat részesíti előnyben, és az Xbox Series X-hez hasonlóan álló helyzetben üzemel majd, a formatervezésen pedig itt is egyértelműen látszódik, hogy a megfelelő hűtésre komoly hangsúlyt fordítottak. A DualSense kontrollerhez hasonlóan itt is a fehér és a fekete kombinációját kapjuk.

Ami ennél is fontosabb: nem egy, hanem kapásból két konzolt lepleztek le, jön ugyanis a PS5 Digital Edition is, amely annyiban fog különbözni a normál verziótól (legalábbis az első videó alapján), hogy nem lesz benne optikai meghajtó. A Sony is rálép tehát arra az útra, amivel a Microsoft már kísérletezett az Xbox One esetében (és ha hihetünk a pletykáknak, akkor az új Xboxnak is lesz Blu-ray meghajtó nélküli változata).

A két legfontosabb részletre, vagyis az árra és a pontos megjelenési dátumra egyelőre nem derült fény.