• A Kotaku a PS5 és az Xbox Series X töltési idejeit hasonlította össze
  • Ezúttal nextgen játékok kerültek összevetésre

A közelmúltban már olvashattatok egy összehasonlításról a PS5 és az Xbox Series X töltési idejeit illetően, akkor azonban még csak a visszafele kompatibilis címek jelentették az alapot. De vajon mi a helyzet a nextgen játékokkal? A Kotaku összevetésének hála most erre is fény derült.

ps5-vs-xbox-series-x-a-toltesi-idok-masodik-menet.jpg

Az első játék a DMC5 kifejezetten az új konzolokra készült kibővített átirata, a Devil May Cry 5 Special Edition, ahol a játék főmenüjéből a tényleges irányításig pillanatok alatt el lehet jutni. PS5-ön ez az idő 4.01 másodperc, míg Xbox Series X-en 5.59 másodpercet, Xbox Series S-en pedig 6.95 másodpercet kell várni arra, hogy a játékban találjuk magunkat. A konzol menüjéből a játék nyitóképernyőjéig már hosszabb ösvényen vezet az út, és itt a különbség is nagyobb, 19.52 / 41.98 másodperc a PS5 javára. Fontos megjegyezni azonban, hogy a Microsoft konzolján a teszt során itt tovább tartott a hálózat ellenőrzése, ami némileg torzítja az eredményt.

A Kotaku az NBA 2K21 nextgen változatait is összevetette. A játék menüjéből a virtuális kosárpályáig PS5-ön 6.29 másodpercbe, Xbox Series X-en pedig 5.19 másodpercbe tellett eljutni. Míg a konzol főmenüjéből indulva 14.43 / 22.81 másodperc lett az eredmény, itt már a PS5 javára.

Összességében az látszik tehát, hogy a két konzol ilyen tekintetben valóban közel van egymáshoz, és bár a játékok indításánál még van valamennyi várakozás, később szinte egyáltalán nem kell töltőképernyőt bámulnunk.