• Készül a Puzzle Quest 3
  • Még idén megjelenik, méghozzá free-to-play címként

A 2007-es Puzzle Quest: Challenge of the Warlords igazi sleeper hitként robbant be annak idején, hiszen lényegében a semmiből érkezett, hogy aztán óriási sikert arasson a match-3 jellegű logikai játékok és az RPG-k összemixelésével. A 2010-es második rész óta ugyanakkor nem kaptunk teljes értékű, számozott folytatást, így mindenképpen meglepetés, hogy a kiadó 505 Games bejelentette, hogy érkezik a harmadik rész.

puzzle-quest-3-free-to-play-epizoddal-ter-vissza-az-rpg-ket-es-a-logikai-jatekokat-elegyito-szeria.jpg

A Puzzle Quest 3 megtartja az eddigi koncepciót, vagyis az RPG mechanikákat, a match-3 harcokat és a sztorivezérelt előrehaladást, csak éppen a korábbi 2D-s helyett immáron 3D-s megvalósításban. Ennél is fontosabb változás ugyanakkor, hogy a harmadik rész ingyenes játék lesz, a fejlesztő Infinity Plus Two csapata ugyanis áttér a free-to-play modellre – ez bizonyára annak köszönhető, hogy a franchise mobilon is nagy sikert aratott.

Hogy pontosan milyen gépekre jön az új játék, azt nem árulták el (a közleményben csupán annyi szerepel, hogy multiplatform lesz), mint ahogy az első gameplay bemutató is odébb van még, a megjelenés azonban a nagy titkolózás ellenére 2021-ben esedékes.