„Ne aggódjatok, a Quake Champions még mindig Quake” – mondta Jessica Famularo a PAX Easten. Nos, szerintem ez attól függ, hogy definiáljuk a Quake-játékokat. Oké, tudom, hogy mindig is fontos volt a Quake-ben a többjátékos mód, és a Quake III: Arena teljesen arra épült, de számomra a Quake a single playerről szól, és még inkább a strogok elleni háborúról. Szóval annyira számomra nem Quake a Quake Champions.

Na, ennyit a személyes kitérőről, amit tulajdonképpen csak az indukált, hogy a frissen leleplezett Burial Champion Arena már nem emlékeztetett annyira a Quake első részére, mint a nemrég bemutatott Blood Covenant. A sziklába vájt pálya egy vulkán tövében áll, és meglehetősen szellősen épült fel – hatalmas csarnokok, széles, több szintes folyosók jellemzik.

A Bethesda szerint a térképnek hat kulcspontja van. A több szintes Shantak's Demise vezet a Throne Roomban, ahol nyílt tűzharcot vívhatunk, míg a Lava Falls a taktikusabb játékosoknak biztosíthat terepet. A pálya közepét uraló Bridge of Retributionnál lehet majd a legjobban kihasználni a Power-Upokat, míg a Perilous Outcropping a rakétavetőt és teleportot rejt. A Molten Underground pedig a Burial Champion Arena egyetlen szűk területe.