Tim Willits az id Software-től még nem tett le a Rage digitális formában történő megjelenéséről, és (csak elméletei síkon) szóba jött az is, hogy a Steamen lesz kapható a játék -- ami furcsa volna, hiszen a kiadó EA-nek is van egy saját, erre szakosodott részlege. A hezitálás fő oka, hogy továbbra sem tudják, mekkora adathordozó szükségeltetik a játékhoz, de Carmack szerint túl nagy lesz ahhoz, hogy letölthető legyen.

Rage történet, modkészlet, és digitális árusításRage történet, modkészlet, és digitális árusításRage történet, modkészlet, és digitális árusítás

A 1up.com által készített interjúból kiderült az is, hogy a játék már többé-kevésbé kilépett a prototípus fázisból, de még mindig van mit babrálni a fizikai rendszerrel, és még számos pályát is fel kell építeni, nem is beszélve a karakterekről. Jelenleg a fejlesztők a játék kooperatív játékmenetére koncentrálnak, és arra, hogy a játékosok a lehető legjobb élményt kapják.

Jó hír azoknak, akik szeretnek átalakítgatni, (moddolni), hogy a játék megjelenésével egy időben érkezik egy modkészlet is, ami az id Studio nevet kapta. Ez a különálló program magában foglalja többek között az animációk, a karakterek és pályák felépítéséhez szüksége minden eszközt, és Tim Willits ígérete szerint nem okoz majd nagy nehézséget a használata.

Végezetül, íme a játék alaptörténete:

Egy túlélőt alakítunk, akit a múltban egy földalatti bunkerben, egy úgynevezett „cryo-ark”-ban helyeznek el. Az eredeti terv szerint, miután a becsapódás után újra lakhatóvá válik a felszín, a bunkerben élő emberek feljönnek, és együttműködve újraépítik a társadalmat. Azonban a becsapódást a vártnál többen élték túl, és ők már megépítették a maguk társadalmát, kormányzat és törvények nélkül. A játék kezdetén szembesülnünk kell azzal, hogy a világ sokkal veszélyesebb és durvább, mint amire számítottunk. Telepesek, mutánsok, és banditák csoportjai mind a hatalomért versengnek.

A játék elején az első feladatunk az lesz, hogy megtanuljuk túlélni, majd együttműködni a telepesekkel, akiket a mutánsok és a banditák elleni harcban kell segítenünk, végül pedig egy kis csoport tagjaként fogunk harcolni a rejtélyes Authority néven ismert szervezet ellen, amely a teljes uralmat szeretné megszerezni.