• Még lehet, hogy K9 egységet is kapunk a Rainbow Six Siege-hez
  • Döntés még nem született, rengeteg a kérdőjel

A Rainbow Six Siege operátorainak számát se tudjuk mostanra, és ki tudja még, hogy hol lesz a vége. A negyedik év célegyeneséhez közeledve egyre gyakrabban vetődik fel a kérdés, hogy vajon kapunk-e egyszer egy kutyás rendőrt, vagy ha úgy jobban tetszik K9 egységet. Elvégre a Call of Duty: Ghosts során is harctéri körülmények közt volt szőrös pajtásunk, de még Black Ops 4 specialistái közt is van, aki az ember legjobb négylábú barátjával indul harcba…

A Wirednek adott interjúban Alexander Karpazis sem úszta meg a kérdést, melyre egy kis kitérő után egy kérdéssel válaszolt.

„Ezen már sokat gondolkoztunk. A kreatív direktorunk rendszeresen szóbahozza a K9-es egységet. De hogy válaszoljak a kérdésre, egy kérdést kell feltennem. Nincs gond azzal, hogy lelősz egy kutyát?”

call-of-duty-ghosts-dog.jpg

Bár virtuálisan (és nem virtuálisan is) rendszeresen halomra gyilkoljuk egymást, az állatok ellen elkövetett erőszak egyfajta tabutémának számít. Az pedig már csak hab a tortán, hogy egy játékost segítő, mesterséges intelligencia vezérelte nem-játékos karakter lekódolása sem egyszerű feladat egy kompetitív multiplayer játékban.