A Ubisoft bejelentette, hogy hosszú távra terveznek a Rainbow Six Siege-dzsel, így a megjelenést követő egy évben folyamatosan új tartalmakkal fogják ellátni a játékot, ezek túlnyomó többségéért pedig egy árva petákot sem kell fizetni -- bár, van mikrotranzakciós rendszer, annak aki mindent azonnal akar.

Januártól kezdődően decemberig négy szezonra bontva jönnek a tartalmak:

  • Négy új pálya (PVP és PVE meccseken is játszhatóak)
  • Nyolc új ügynök a saját elődleges és másodlagos fegyvereikkel illetve egyedi felszereléseikkel
  • Új kozmetikai elemek
  • Új játékmódok, események és kihívások

rainbow-six-siege-dlc-k.jpg

A Ubisoft igyekszik nem éket verni a közössé tagjai közé, vagyis felosztani a tábort fizetős és nem fizetős szegmensre, ezért a magas szintű (Tier 4-5) kozmetikai elemek az egyetlen olyan része a játéknak, ami csak valódi pénzzel lehet feloldani. A pályák és játékmódok ingyenesek, míg az új ügynökök és az alacsonyabb szintű fegyverfestések a Renown pontokkal oldhatóak fel.

A Renown a játék egyik fizetőeszköze, ami a programmal eltöltött időnk, és persze az ügyességünk függvényében halmozhatunk, majd ezzel ügynököket, felszereléseket és festéseket oldhatunk fel. A megszerzett Renown mennyiségét meghatározza, hogy az adott meccset megnyertük-e, milyen jól teljesítettünk, megöltük-e a csapattársainkat, illetve az, hogy Ranked meccsekben vettünk-e részt, vagy teljesítettük-e a napi kihívásokat.

A játék másik fizetőeszköze az R6 Credits, amit már valódi valutáért kapunk. Ebből öt kiszerelés lesz elérhető (600, 1200, 2670, 4920, 7560), és ezzel Renown boostert vehetünk, ami fokozza mennyi pont üti a markunkat, vagy az R6 Credits segítségével egyenesen feloldhatjuk az ügynököket vagy a skineket.

rainbow-six-siege-fizetes.jpg

A Ubisoft azt mondta, hogy ügyeltek arra, hogy megfelelően egyensúlyozzák a fizetős és az ingyenes tartalmakat, és úgy gondolják, hogy, amivel most előálltak, az megfelelő. Egy új ügynök feloldása nagyjából 25 órát veszi igénybe, ami a bétában tapasztaltak szerint reális (az alapjáték ügynökeihez kevesebb játékidő kell), míg az árazás terén egy-egy katona 5 dollár, vagy 600 R6 Credit lesz. Természetesen a csapat folyamatosan figyelemmel kíséri majd a játékot, 80 ember dolga az, hogy ügyeljen a fair küzdelemre.

A Rainbow Six Siege első nagy kiegészítője, az Operation Black Ice januárban érkezik, és egy új pályát, két ügynököt, pár festést, valamint a játék javításait hozza.

rainbow-six-siege-operation-black-ice.jpg