• 113 millió dolláros nyereséggel zárta az évet a Capcom
  • A Resident Evil 2 az elvárások felett teljesített
  • A Devil May Cry 5 eladásaival is elégedettek
  • A Monster Hunter: World továbbra is szárnyal

A Capcom előrukkolt éves üzleti jelentésével, amely meglehetősen pozitív hangulatúra sikeredett, hiszen remek számokat produkált a japán kiadó 2018 áprilisa és 2019 márciusa között.

Az év két nagy újoncával elégedett lehet a Capcom: a Resident Evil 2 hat hét alatt átugrotta a 4 milliós lécet, és a Devil May Cry 5 számára is csak két hét kellett a 2 millióhoz. Előbbi abszolút az elvárások felett teljesített a kiadó szerint, de utóbbi teljesítményével is elégedettek. Nem is beszélve a Monster Hunter: Worldről, amiből a korábbi 7 millió után most további 5 millió ment el az üzleti évben, ami nagyon erős hosszú távú eredmény.

remek-uzleti-evet-zart-a-capcom.jpg

Ami a pénzügyeket illeti: a cég bevétele átszámítva 904 millió dollár volt az üzleti évben, ami 5.8 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest. Az eredmény tekintetében pedig még nagyobb az előrelépés: 113 millió dolláros nyereséggel zárták az évet, ami 14.8 százalékkal jobb az előző évinél.

A jelentésből kiderül, hogy a sikeres franchise-ok és üzletágak mellett a Capcom komoly figyelmet szeretne fordítani az esportra, különös tekintettel a Street Fighterre - "kétszeres elköteleződéssel" fogják folytatni a jövőben ezen szektorban.