Pár napja, egészen pontosan kedden jelent meg a Command & Conquer: Red Alert 3 kipróbálható verziója. A majd két gigabyte-ot nyomó demó letöltése után szemtanúi lehetünk a hét perces nyitóvideónak, és végigjátszhatjuk a teljes játék három oktatópályáját, és két küldetést is teljesíthetünk, egyet az oroszok, egyet a szövetségesek oldalán.

A Red Alert 3 története nagy jóindulattal sem nevezhető egy Oscar-díjas műnek, ennek ellenére roppan szórakoztató az élő szereplős videókból megtudni, hogyan kerültek egy kétfrontos háborúba az oroszok, és ennek következményeit, de különösen dicséretes a három gyönyörű leányzó lépten-nyomon való szerepeltetése. Ami a játékmenetet illeti, egy szokásos RTS kapunk, különleges fegyverekkel és változatos egységekkel, amiknek mind megvan a maguk erőssége és gyengéje, azonban a személyes kedvencem a játék grafikája, ami szakított a manapság divatos, barnás színvilággal, és akkor még nem is beszéltem a gyönyörű vízeffektről.

Aki még nem döntött volna a játék megvételét illetően, azoknak nyomatékosan ajánlom a demó letöltését, és a friss, PC Gurus teszt elolvasását.

Red Alert 3 demó