• A Red Dead Redemption 2 december 5-én jelent meg Steamen
  • Az első napos és csúcsjátékosszám még a 30 ezret sem éri el

A Red Dead Redemption 2 egy hónapos Epic Store exkluzivitás után nemrég jelent meg a Valve online áruházában, a Steamen is. Az itteni első és második napos adatok azonban nem túl bíztatóak: a megjelenés napján az egyszerre játszó játékosok száma a 12 ezret is alig érte el, míg a cikk írásának pillanatában a mindenkori (azaz két napos) csúcs a 28 ezres határt lépte csak át. Persze ez nem ad az eladásokról pontos képet, de párhuzamba lehet állítani másokkal.

Ezzel persze még mindig a 19. letöbbett játszott játék helyét sikerült megcsípnie, de messze elmarad attól, amit a Grand Theft Auto 5 produkál már évek óta. De hogy egy aktuálkis példát mondjunk, a Halo: The Master Chief Collection 93 ezres csúcsot produkált és akkor a csúcstartókról még nem is beszéltünk.

Ennek persze számos oka lehet, a konzolos megjelenéstől, az egy hónapos Epic Games Store exkluzivitáson át egészen a technikai problémákig. Ez utóbbiak javításán gőzerővel dolgozik a Rockstar Games, remélhetőleg sikerül fordítaniuk rajta.