Olyan rég jelent meg a Red Dead Redemption és olyan rég nem hallottunk egy árva nyikkanást sem egy esetleges PC-s átiratról, hogy a legtöbben felhagytak annak reményével is, hogy valaha játszhatnak a Rockstar e játékával egy konzol hiányában -- ma azonban megcsillant egy reménysugár.

A mindig éber NeoGAF egyik felhasználója lett figyelmes arra, hogy a Red Dead Redemption egyszer csak feltűnt a Microsoft hivatalos oldalán, ott, ahol az adott programok rendszerünkkel való kompatibilitását vizsgálhatjuk. Az eset érdekessége, hogy elvileg ilyen bejegyzések nem csak úgy születnek, hiszen vagy a Microsoftnak vagy a fejlesztőnek kell benyújtania kompatibilitási vizsgálatra a termékét -- persze lehetséges javaslatot tenni arra, hogy mi kerüljön be az adatbázisba, ám a program addig nem kerül fel, amíg át nem esett az ellenőrzésen, a RDR pedig úgy látszik, vette az akadályokat.

Mindez mit is jelent? Azt jelentheti, hogy a Rockstar csendben, bár ügyetlenül megkezdte a Red Dead Redemption PC-s portolásának munkálatait, sőt már ott tartanak, hogy a Windows különböző verzióival való kompatibilitást ellenőrizhetik, s ezt támasztja alá az is, hogy júliusban olyan programozókat kezdett keresni a csapat, akik a legfrissebb programjaikat elhozhatják PC-re -- ugyanakkor az semmi jót nem jelent, hogy a 2010-ben Xbox 360-ra és PS3-ra kiadott Red Dead Redemption átiratáról csak annyi ideig volt szó, hogy ennek készültét a kiadó cáfolja. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!