Mindig felmegy olvasóink vérnyomása, ha szóba kerülnek a Modern Warfare 2 letölthető tartalmai, és persze jogosan, hiszen 15 dollárt elkérni öt pályáért, amelyből kettőt az eredeti Modern Warfare-ben már rongyosra játszottunk, finoman szólva is pofátlanság, ám tetszik vagy sem, az Activision megteheti, és be is jött nekik a dolog. Az MW 2 letölthető tartalmai ugyanis együttesen 5 millió példányban keltek el. (A Call of Duty-széria DLC-i eddig 20 millió példánynál tartanak.)

„Ha az év első felét nézzük, olyan sok DLC kelt le, hogy Európában és Észak-Amerikában versenyre kellhetnének számos teljes árú játékkal, sőt ha ehhez hozzáadjuk azt is, hogy idén hány MW2-t adtunk el, nem találni olyan játékot mely jobb eladásokat produkált volna 2010-ben.” -- Thomas Tippl, az Activision általános igazgatója.

Pesszimistán tekintve a jövőbe sajnos nagyon is elképzelhető, hogy ez a siker megnyitja a kaput az indokolatlanul drága DLC-k előtt, hiszen az Activision relatíve kis befektetéssel 75 millió dollárt keresett.