A hagyományokhoz híven az LG ebben az évben is előrukkolt néhány újdonsággal, mint például az LG tiiun (magyarul „kihajt”), ami egy szabadon álló beltéri növénytermesztő készülék. Az akár kezdő kertészek számára is ideális szerkezettel bárki egész évben otthona kényelméből termeszthet zöldségeket, fűszernövényeket, vagy akár virágokat is. A készülék egy teljes értékű kert minden előnyét nyújtva teremt ideális körülményeket a növénytermesztéshez a felhasználóknak, akiknek sem a kártevők, sem a kedvezőtlen időjárás miatt nem kell bosszankodniuk. Amellett, hogy automatikusan, a nap természetes ciklusát utánozva szabályozza a hőmérsékletet és a fényt, az LG intelligens rendszere révén 24 óránként nyolcszor öntözi meg a növényeket és folyamatosan ideális páratartalmú levegőt keringet. 

lg-tiiunlifestyle-00.jpg

Az LG OLED fejlődésének következő állomása a G2 és C2 szériákban öltött testet idén. Az új G sorozat a nagyképernyős televíziók kedvelőinek kedvez, ugyanis a már meglévő 55, 65 és 77 hüvelyk képátlójú modellek mellé a széria kapott két óriási testvért, egy 83, valamint egy 97 colos készüléket is. Ezek a tévék az egyedi formatervezésre utalva a Gallery Design nevet is viselik, ami lehetővé teszi, hogy a képernyőt a falra simítva illeszkedjenek bármilyen belső térbe. 

2022-oled-c283-inchproduct02.jpg

Az LG C2 modelljei hozták el idén a legszélesebb választékot képernyőátló terén. A széria 48, 55, 65, 77 és 83 hüvelykes változata mellé így csatlakozott a világ első 42 hüvelykes OLED készüléke, ami konzolos és PC játékokhoz is ideális. A két kijelzőcsalád további újdonságai közé tartozik idén egy különleges, a képernyő maximálisan kibocsátott fényerejének megnövelését segítő funkció. A készülékek ezáltal az eredeti képminőséget megőrizve, a szoba fényviszonyaihoz igazodva képesek fokozni az otthoni mozizás élményét. 

oled-evo-gallery-edition-97g2-lifestyle-imagev2-masolata.jpg

Az LG egy kifejezetten munkavégzéshez tervezett kijelzőt is bemutatott DualUp néven, ami kettő, szinte négyzet alakú, (16:18-as képarányú) QHD (2560 x 2880) felbontású kijelzőt kapott, melyek együtt két 21,5 hüvelykes képernyővel megegyező felületet adnak, multitasking feladatokhoz így különösen alkalmasak. A készülékhez LG Ergo állvány tartozik, amivel a felhasználók szinte bármilyen pozícióban és szögben biztonságosan elhelyezhetik a kijelzőpárt az íróasztalukhoz rögzítve, így jelentős helyet takarítva meg maguknak. 

lg-dualup1-1-masolata.jpg

A 2022-es CES-en debütált az LG első gamer laptopja is. Az indulásakor mindjárt a kiállítás innovációs díját is bezsebelő UltraGear gaming laptop 11. generációs Intel Tiger Lake H processzort, NVIDIA GeForceTM RTX 3080 Max-Q grafikus kártyát, kétcsatornás memóriát és ultragyors dual SSD-t kapott. Az eszköz így a csúcshardvernek, valamint az 1 milliszekundumos válaszidejű, 300 Hz-es képfrissítési frekvenciájú IPS panelnek köszönhetően gördülékeny játékélményt biztosít még a legnagyobb teljesítményigényű PC játékok esetében is.

lg-ultragear-gaming0001-1.jpg

A készülék emellett rendkívül vékony — kevesebb, mint 21,4 milliméter vastagságú — készülékházat kapott, ami azonban még a nagyméretű, 17,3 hüvelykes képernyőjével és az 93 Wh kapacitású akkumulátorával együtt sem éri el a 2,7 kilogrammot.