Tetszik vagy sem, de a Resident Evil 2 remake Steam-oldala szerint ebben a játékban is az egyre többet szidott Denuvo gondoskodik majd a védelemről. És most nem feltétlen arra gondolok, hogy a kalózok mérgesek rá. Egyre több tisztességes vásárló kap hidegrázást a Denuvo névtől, sőt már a fejlesztőknek is kezdenek kiábrándulni belőle.

Egyrészt, rég nem olyan feltörhetetlen, mint korábban, bár még mindig lassíthatja az egyes játékok torrent oldalakra kikerülését. Másrészt a Denuvo ronthat a játékélményen. Harada Kacuhiro, a Tekken 7 direktora még áprilisban árulta el Twitteren, hogy a játék drasztikus frame-rate esését bizony a Denuvo okozza, és a Final Fantasy XV: Windows Edition hosszas töltési ideje mögött szintén eme védelem áll.

Plusz van még egy hátránya a Denuvóhoz hasonló védelemnek: ha valaha is lekapcsolják a DRM szervereit, a játék játszhatatlanná válik. Pontosan ez történt nemrégiben a Metal Gear Rising: Revengeance Mac portjával. Az ebben lévő online DRM szervereit leállították, és azóta a játék használhatatlan. És a program tulajdonosai arra sem számíthatnak, hogy megjelenik egy DRM nélküli változat, mert a Mac portot elkészítő csapat már nem létezik.

A Steamen amúgy már el is indult egy kampány, amivel a játékosok azt szeretnék elérni, hogy a Resident Evil 2 remake-je Denuvo nélkül jelenjen meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!