• Egy titkos fegyver is van a Resident Evil 4 demójában
  • Az extrém nehézségi szint mellett
  • Amit teljesen random ajánl fel a játék

Már a megjelenése előtt kipróbálhatjuk a Resident Evil 4 fantasztikusnak ígérkező felújítását, a Capcom ugyanis nemrég elérhetővé tette a Chainsaw Demo elnevezésű kipróbálható verziót, ami bemutatja, hogy miben lesz más a remake, mint az eredeti. A demo keretében a játék elejébe nyerhetünk betekintést, az pedig relatíve hamar kiderül, hogy a hangulat valóban sötétebb, mint az előd esetében. A faluba érve aztán persze beindul az akció (no meg a láncfűrész), így attól azért nem kell tartani, hogy teljesen a horror irányába mozdul el a program. A móka alapvetően nem tart túl sokáig, a fejlesztők viszont gondosokodtak róla, hogy többször is nekifussunk a kalandnak, hiszen számos titkot és érdekességet rejtettek el benne.

Az egyik ilyen egy új fegyver, nevezetesen a TMP, melynek megszerzése eléggé kacifántos, de szerencsére vannak már olyan videók, amik lépésről lépésre végigmennek a folyamaton. Kezdésként le kell mennünk a játék elején található pincébe, ahol belebotlunk az első Ganadóba. Miután győzedelmeskedtünk, ki kell szórnunk minden tárgyat a leltárunkból, majd a falu felé véve az irányt arra is ügyelnünk kell, hogy ne vegyünk fel semmit út közben. A település templománál aztán balra kell fordulnunk, ahol egy alapesetben lezárt kút található. Ha pontosan követtük az instrukciókat, a kút nyitva lesz, lemászva pedig megtalálhatjuk a gépfegyvert, valamint egy konyhakést is, amit bevethetünk a ránk rontó falusiak ellen.  A helyszínen egyébként egy másik lezárt kút is található, ezek után pedig szinte biztos, hogy azt is ki tudjuk nyitni valahogy.

A demo emellett egy exkluzív, a teljes játékban nem elérhető nehézségi fokozatot is kínál, a Mad Chainsaw Mode-ot pedig a jelek szerint teljesen random ajánlja fel a program (annyi biztos, hogy mindig az első átvezető animáció előtt tudjuk elfogadni). Akad ugyanis olyan játékos, akinek már az első végigjátszás előtt felugrott az üzenet, míg másoknak csak a sokadik alkalommal vált elérhetővé a lehetőség. Ahogyan azt a neve is mutatja, ez a szint az egészségesnél jóval nagyobb kihívást nyújt, így egyáltalán nem csoda, hogy a teljes játékból kimarad.