A Capcom nagy kockázatot vállalt a Dragon's Dogmával, hiszen egy teljesen új franchise-ról van szó egy olyan piacon, amit a folytatások uralnak, illetve a pletykák szerint a fejlesztési költség az egekbe szökött, felülmúlva bármit, amit eddig a stúdió készített. Ha tehát a játék bukta, vagy nem teljesít kiemelkedően jól a pénztáraknál, a Capcom zsebe nagyon meg fogja érezni -- így nem meglepő, hogy egy jól bevált trükkhöz folyamodtak: a játék mellé csomagolják egy várva várt, biztos sikernek számító program demóját. Esetünkben a Resident Evil 6-ról van szó.

A május 25-én (eredetileg május elsején lett volna a premier) megjelenő Dragon's Dogma lemezein jóval a hivatalos start előtt megtaláljuk a Resident Evil 6 kipróbálható verzióját -- ez persze nem jelenti azt, hogy más úton ne juthatnánk a demóhoz, viszont jóval később tehetjük ezt meg. Azok, akik nem kíváncsiak a Dragon's Dogmára, de szeretnék minél előbb kipróbálni a RE6-ot, több hónapot kell várniuk: Xbox Live-ra július 3-án, PSN-re pedig szeptember 4-én fog befutni a játék.

Ez a trükk egyébként már nem új keletű, hiszen annak idején a Zone of the Enders mellé a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty demóját csomagolták, a Crackdownhoz pedig Halo 3 bétakód volt az extra, az eredmény pedig egyik esetben sem maradt el.