Remélem, senkinek sem kell bemutatnom a nagy múltra visszatekintő Resident Evil-sorozatot, ami a maga idejében új stílust teremtett, mégpedig a túlélőhorror műfaját. Ebben nem az a cél, hogy ész nélkül mindenkit szitává lőjünk, hanem már a nevéből fakadóan is az az egyetlen célunk, hogy túléljünk, de csak kevés fegyver és még kevesebb töltény áll a rendelkezésünkre.

A zombik az eltelt 13 év alatt 7 játékban tették tiszteletüket, kezdve az ősrégi Playstation 1-en egészen a jelenkor csúcskonzoljain a Resident Evil 5 formájában. Az eltelt évek alatt a sorozat egyes részei mind grafikailag, mind a játékmenet tekintetében sokat változtak és szinte mindig a megfelelő irányba, amire jó példa a Resident Evil 4, amit sokak a PS2 legjobb túlélőhorrorjának tartanak. Ebben a részben volt a lekiforrottabb a kezelés (mármint konzolon) és a hangulat, így az új részben ezeket megpróbálták érintetlenül hagyni, de a játék producere, Takeucsi Jun szerint a sorozat következő része gyökeresen el fog térni az eddig látottaktól. A producer úrral ráadásul a sorozat kitalálója, Mikami Sindzsi is egyetért, aki szerint a RE5-nek nem kell megváltoztatnia a szériát, de hatodik résznek már annál inkább, különben elvész a süllyesztőben.

Kíváncsian várjuk, vajon milyen új irányba viszik a sorozatot a Capcom nagymesterei, de csak remélni tudjuk, hogy nem rontják el, bár az elemzők már a mostani résszel kapcsolatban is kifejtették az aggodalmukat, mondván, nem volt valami jó a játékmenet a demóverzióban a megváltoztatott kezelés miatt.

U.i.: A Gametrailers csapata nemrég elkezdett egy új sorozatot, amiben bemutatják az eddigi összes Resident Evil játékot. Érdemes megnézni, hiszen még azok is megtudhatnak néhány érdekességet, akik a kezdetektől játszanak a sorozattal.