• A Resident Evil Village fejlesztői nemrég megszólaltak egy interjúban
  • Ahol megerősítették, hogy Ethant Chris viszi majd a játék helyszíneként szolgáló rejtélyes faluba
  • És azt is elárulták, hogy ellenfeleink intelligensen, falkába verődve vadásznak majd ránk

Újabb információmorzsák láttak napvilágot a Resident Evil Village története kapcsán. Nemrég ugyanis a Capcom emberei a projektről beszéltek egy interjú keretein belül, és itt több, a sztorit és a játékmechanikákat egyaránt érintő kérdésre is válaszoltak.

A legfontosabb információ talán, hogy a Resident Evil Village két producere, Tsuyoshi Kanda és Pete Fabiano megerősítették, hogy Ethant, a főhősünket, Chris viszi majd a játék helyszínéül szolgáló misztikus falu közelébe, azonban hogy miért, az egyelőre rejtély. Maguk a falusiak jó eséllyel egy idegen vallásnak vagy szektának lesznek a tagjai, akik mindenféle imával védik magukat a gonosztól, ha úgy adódik a helyzet. Ami az ellenfeleinket illeti, róluk kiderült, hogy elég intelligensek lesznek: beszélni ugyan nem fognak, de általában falkában rontanak majd ránk, ráadásul fegyvereket is használhatnak akár.

Továbbá kiderült, hogy az előzetesekben látott, ballonkabátos férfinak is elég fontos szerepe van a sztoriban, egész pontosan Ethan élete múlik majd rajta, ahogy a fejlesztők fogalmaztak. A részletek sajnos még nem tiszták, de az interjú során a producerek utalgattak arra, hogy valószínűleg egy árust tisztelhetünk majd a személyében. Szintén fontos szereplőnek tűnik a Capcom elmondása alapján egy koponyás bottal felszerelt öregasszony, aki a ballonkabátos fickó ellentéte lesz majd.

A Resident Evil Village 2021 elején jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re, a jelenlegi generációs változaton pedig a fejlesztők egyelőre gondolkodnak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!