A teszt valamikor ma kezdődik, ám első körben csak azok csatlakozhatnak a multiplayer mókához, akik megvásárolták az Infamous 2-t, vagy aktív PlayStation Plus előfizetésük van. Abban az esetben, ha egyik feltétel sem teljesül, akkor várni kell egészen július 4-ig, ugyanis a Naughty Dog ekkor nyitja meg a béta kapuit mindenki számára.



Egészen július 13-ig lesz lehetőségünk ismerkedni a játék multiplayer módjával, s ez alatt felváltva kóstolhatunk bele az egyszerű deathmatch és annak különböző, csapatalapú permutációiba, illetve a csapatmunkára kihegyezett Co-op Hunter és Co-op Adventure módba.



Mától július 4-ig a Team Deathmatch, a Plunder, a Three Team Deathmatch és a Co-op Arena játékmódok lesznek aktiválva az Airstrip és a Chateau pályákon. A második héten a Team Deathmatch, a Free For All, a Team Objective és a Co-op Hunter lesz soron, továbbra is az Airstripen és a Chateaun. Végül, az utolsó héten a Team Deathmatch, a Three Team Deathmatch és a Co-op Adventure módok jönnek, az Airstrip és a Yemen című pályán.



A béta során továbbá lehetőségünk lesz kipróbálni az új fegyvereket, a karakterünk képességeit fokozó, a Call of Dutyban látott perkekhez hasonlóan működő boostereket, illetve a meccsek megfordítására képes, egyperces power playeket. Ezek során például a vesztésre álló csapat több pontot kap, ha megöli a megjelölt játékost, a nyerésre álló bandánál bekapcsolódik a baráti tűz, láthatóvá válik a vezető csapat tagjainak pozíciója, vagy könnyebben elterülnek.



Fontos még tudni, hogy a béta 3D támogatással érkezik, s osztott képernyőn is lehet játszani, illetve különböző jutalmakat lehet feloldani. A kliens letöltésével egy Uncharted 3 avatart kapunk, ha lejátszunk 10 meccset, megkapjuk az Exclusive Beta Decal Pack 1-et, ha mindegyik játékmódban teljesítünk 5 kört, miénk az Exclusive Beta Decal Pack 2. Továbbá ha megoldjuk mind a négy Treasure Settet, letölthetjük a Treasure Hunter's Starter Packet, illetve ha elérjük a maximális, 25-ös szintet, a teljes játékban pénzjutalmat kapunk.