Riddick infóbombaMint az már mindannyian jól tudjuk, a Starbreeze emberei lázasan dolgoznak a legújabb Riddick-játékon, amiről igazából csak részben mondhatjuk, hogy új, hiszen két részből áll. Az egyik az eredeti, 2004-es Escape from Butcher Bay korszerűsített változata, amiben a történet változatlan marad, de új grafikus motort, és ezáltal szebb grafikát, valamint jobb mesterséges intelligenciát kapott, míg a második fejezet -- amihez a játék indítása után azonnal hozzáférünk -- a már valóban új Assault on Dark Athena. A második fejezet egy hagyományos értelemben vett folytatás, hiszen a cselekmény az első fejezet után azonnal folytatódik, és a két epizód együttesen körülbelül 20 órányi játékidőt tesz ki.

Az Assault on Dark Athenában Riddicket foglyul ejtik, és a rejtélyes Dark Athena nevű zsoldoshajóra vonszolják, ahol az ártatlan emberekből lelketlen, távirányítható gyilkológépeket csinálnak -- és jelen állás szerint Riddickre is ez vár. Azonban a kopasz „úriember” hamar megszökik a cellájából, és elindul felkutatni, mi folyik a hajón, de az útja során találkozik egy Lynn nevű rémült kislánnyal, aki megkéri főhősünket, hogy kutassa fel édesanyját, akit szintén a hajón raboskodik. Riddick természetesen nem tud nemet mondani egy ilyen bájos kislánynak, és elindul, hogy megtalálja az említett anyukát, azonban ez nem olyan könnyű feladat, mint ahogy azt gondolnánk, hiszen a hajó minden folyosóján állig felfegyverzett őrök állnak, és a Dark Athena csinos kapitányával is meggyűlik majd a bajunk. A játék során rengeteget fogunk lopakodni és lesből lecsapni, de persze, ha úgy látjuk jónak, közelharcban is megmérettethetjük magunkat, valamint a korábban említett zombiszerű katonákkal az úgynevezett drone-ok segítségével is harcba szállhatunk. A drone-ok használata során „drone nézetbe” váltunk (egy piros rács jelenik meg a képernyőn), és a náluk lévő különböző fegyverekkel könnyebben végezhetünk az őrökkel, és a számunkra áthatolhatatlan ajtókat is felnyithatjuk a segítségükkel.

A játékból természetesen a multiplayer szekció sem maradhat ki, amiben összesen 20 pályán próbálhatjuk ki magunkat a szokásos Deathmatch és Capture The Flag módok során, de két újdonságnak számító mód is érkezik: a Butcher Bay Riot és a Pitch Black. Előbbiben három négyfős (rabok, börtönőrök, és zsoldosok) csapat azért fog küzdeni, hogy felkapcsolja a központi generátort, míg az utóbbiban egy nagy és sötét arénában az egyik játékos Riddick, a gyors, és sötétben tökéletesen látó gyilkológép szerepét ölti fel, míg mindenki más csak a zseblámpájára és a gépfegyverére hagyatkozhat, akinek pedig sikerül megöli Riddicket, az a következő körben átveheti a szerepét.

A Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena valamikor a 2009-ben fog megjelenni, Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re.