A történetünk a 60-as évek Kaliforniájában játszódik, mikor a főszereplőnk, Ray, hét év után visszatér a vietnami háborúból, de hazatérésekor rá sem ismer az otthonára, nincsenek ismerősei, sem kapcsolatai, így egy motoros bandához csapódik, hogy legyen valami állandóság az életében. A sztorit sand-box stílusban görgetjük majd előre, így bőven lesz lehetőségünk rövid mellékküldetéseket teljesíteni, ha éppen nem a fő cselekményszállal foglalkozunk.

Talán mondanom sem kell: legjobb barátunk a motorunk lesz, de emellett autókat, háromkerekű motorokat, és óriási kamionokat is elköthetünk majd. A járgányokat a kiadott videó alapján úgy néz ki, rendszeresen el kell vinni tankolni, ami jót tesz a realitásnak, de ha túl gyakran kell ezt tennünk, nyűggé válhat, pedig a hatalmas, valódi műholdas képek alapján készül pályán sok mindent megcsodálhatunk majd. Persze néha hosszúra nyúlhat egy-egy motorozás, de hogy ezek ne legyenek unalmasak, arról a 300 (!) tételes zenei album gondoskodik, amiben korabeli slágereket (Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Who és társaik) hallgathatunk.

A játék producere, Martin Filipp elmondta, hogy a Ride to Hell nem a brutalitásra helyezi hangsúlyt, hiszen csak a második felvonásban kerülnek elő a lőfegyverek, addig marad a tradicionális ökölharc, helyenként láncokkal vagy késekkel kiegészítve. De ha GTA IV módjára online szeretnénk gyilkolni a haverjainkat, arról jobb, ha már most leteszünk, hiszen a multiplayer mód kimarad, viszont valamilyen többjátékos szekció (co-op?) azért megtalálható lesz.

A Ride to Hell Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re fog megjelenni, még valamikor idén.