• Bemutatkozott a Riot Control Simulator
  • PC-re 2022-ben, konzolokra pedig 2023-ban érkezik

Rendőrt több szimulátorjátékban is alakíthattunk már, most azonban azt is kipróbálhatjuk, hogy milyen lehet az, amikor egy több száz vagy több ezer fős őrjöngő tömeget kell kordában tartani, érkezik ugyanis a Riot Control Simulator a lengyel Corpix Games fejlesztésében, melyben rohamrendőrként kell megállnunk a helyünket a leghevesebb szituációkban.

riot-control-simulator-ideje-rendet-tenni-az-utcakon.jpg

A játék több helyszínt is felvonultat majd, melyeken különböző formációkat és taktikákat kell alkalmaznunk a tömeggel szemben a legkülönfélébb felszerelésekkel és eszközökkel, mindeközben pedig morális döntéseket is meg kell hoznunk.

"A modern világ tele van nyugtalansággal, és szinte nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk tüntetésekről a világ valamelyik táján. Néha ezek a tevékenységek spontán szerveződnek, máskor képzett egyének állnak mögöttük. Bármelyikről is legyen szó azonban, jelentős kihívást jelentenek a rendőrség és a többi hivatalos szerv számára, mi pedig ezt próbáljuk élethűen ábrázolni a játékban" – nyilatkozta a kiadó Games Box ügyvezető igazgatója, Tomasz Supel.

A Riot Control Simulator első körben PC-re érkezik 2022-ben, 2023-ban pedig a tervek szerint PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One és Switch konzolokra is meg fog jelenni. Az első kedvcsinálót lent láthatjátok róla.