Robert Kirkman bízik a The Walking Dead FPS-ben

A The Walking Dead: Survival Instinct a méltán népszerű tévésorozaton alapszik majd, mely épp a harmadik évadát tapossa az amerikai AMC-n. A játékot az Activision adja ki, történetének középpontjában pedig a Dixon testvérek állnak, akik mindig is kedvelt alakjai voltak a sorozatnak -- s akik mellesleg nem tűnnek fel az eredeti képregényben. A tévésorozat alkotója, Robert Kirkman mindenesetre bizakodó az ötletet illetően. Vagy hát legalábbis nincs elkeseredve miatta.

"Tudom, hogy kering tőlem egy idézet, mely szerint ostobaság lövöldözős játékot készíteni a Walking Dead alapján, mert annyi hasonló cucc van már, hogy mindenki csak egy Left 4 Dead klónt látna belőle. Nos, az AMC-nél ezt bizonyára nem hallották meg. Ugyanakkor meg kell mondjam, hogy ez a játék elsősorban a Dixon testvérekről szól. Ők ugye nincsenek benne a képregényben, és a lehetőség, hogy ezeknek a karaktereknek a múltjáról tudhatunk meg ezt-azt, miközben sokan rajonganak értük, talán túllendíti a játékot a többi ilyen címen, és olyan élménnyé teszi, ami megéri a befektetést." -- nyilatkozta Kirkman a GameInformernek, hozzátéve, hogy neki semmi köze a játékhoz, elég dolga van a sorozattal.

A The Walking Dead: Survival Instinct Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re fog megjelenni 2013-ban. A képregényen alapuló Telltale-féle sorozat mindenesetre verhetetlennek tűnik a témában.