"Úgy tűnik, lassan most már tényleg eltávolodunk ettől a vitától, hiszen a játékos közösség átlagéletkora elhagyta a harmincat, így most már tényleg nevetséges az egész. Ezzel nem azt állítjuk, hogy minden játék, minden korosztálynak megfelelő. A GTA mindig is 18 éven felülieknek szól és mi mindig is épp ilyennek akartuk. Ennek ellenére eléggé frusztráló, hogy a videojátékokat állandóan szapulják, miközben a filmekkel nem törődik nagyon senki." -- nyilatkozta Houser.

"A Manhunt 2-t például ugyanazon a héten tiltották be, amikor a Fűrész a mozikba került. Egyszerűen szánalmas, amikor sokan azzal az érvvel jönnek, hogy a játékok veszélyesebbek, mint a mozifilmek. A Rockstaron belül azt érezzük, hogy bizonyos játékainkat szándékosan kiemelik és példát statuálnak velük. Mi nem teszünk mást, mint hogy elmesélünk egy sztorit jól kidolgozott karakterekkel. Na most éppúgy, mint például a Nagymenők című filmben, ezek a jól kidolgozott karakterek éppenséggel bűnözők."

Nemrég a Fox News és a Daily Mail próbált ismét botrányt kavarni azzal, hogy nekiment a Modern Warfare 2 erőszakos részeinek, de sokan már csak legyintenek rá. A játék már felnőtt a mainstream médiumok közé, így a bulvársajtónak hamarosan valamilyen újabb gyengébb "ellenséget" kell keresnie, amelybe beleköthet.