Ron Gilbert szerint jelentős cím lett a The Walking Dead

Ron Gilbert, a Monkey Island sorozat atyja, illetve a LucasArts-féle kalandjátékok talán legnagyobb ásza nyilvánosan méltatta a Telltale Games The Walking Dead szériáját, mely szerinte nem más, mint a point-and-click stílus feltámadásának és tömeges szeretetének virtuális bizonyítéka. Mi tagadás, tényleg jó lett, és anyagilag is szépen tejelt, szóval már várható is a második évad.

"Azt hiszem, hogy a The Walking Deaddel végre bebizonyosodott: igenis van tömeges igény a kalandjátékokra. Az olyan cuccok, mint a Sam & Max, csodás játékok, de valójában csak egy szűk rétegnek szólnak. Ugyanakkor a The Walking Dead bizonyítja, hogy sokan vannak, akik, ha számukra is elfogadható játékot -- elfogadható kalandjátékot -- kapnak, rá fognak kapni az ízére." -- fogalmazta meg véleményét Ron a PC Gamernek.

Hozzátette továbbá, hogy bár a mai kalandjátékokban fontos szerep jut az akciónak, nem kell mindig a nyerés-vesztés ellentétére gondolni, hisz a most készülő, Double Fine-féle The Cave-ben sem lehet elrontani egy ugrást, mégis élvezi az ember, ahogy a főhős továbbjut egy platformszakaszon. Ugyanakkor Gilbert is tudja, hogy mindig lesznek olyanok, akik a klasszikus kalandokat preferálják, ami nem baj, mert azoknak is megvan az egyedi ízük.