Az Epic Games régi nagy álma, hogy filmet készítsen a Gears of War-szériából, ám annak ellenére, hogy milyen népszerű a sorozat, a film munkálatai egyáltalán nem mennek jól. Az évek óta húzódó projekttel kapcsolatban egyetlen biztos pontot sem találunk, s még maga Cliff Bleszinski sem tud semmi konkrétumot.

„Ki tudja mi fog történni. A filmipar egy furcsa jószág, és nagy a kavarás, hogy ki min dolgozik, de remélhetőleg egyszer elkészül a film. Talán a Gears 3 sikerei megadják a kellő lendületet. Imádnám, ha megvalósulna, de egy olyan filmet szeretnék, ami hű a sorozathoz, nem olyat, ami sz*r. Inkább nem is legyen film, ha rossz lesz.”

A filmmel kapcsolatos legutóbbi hírek szerint az Epic visszatért a tervezőasztalhoz, miután az eredetileg kiszemelt rendező, Len Wiseman otthagyta a projektet, s a New Line Cinema túl soknak ítélte a 100 millió dolláros büdzsét, attól tartva, hogy a befektetett pénz nem jön vissza az R- besorolású, szerelmi szál nélküli filmből. A legújabb tervek szerint egy District 9-hoz hasonló, viszonylag kis költségvetésű, rengeteg számítógépes effekttel megpakolt filmet kapunk.