Aki nem ismerné az első részt, hamarosan kipróbálhatja, hiszen ha minden a terveink szerint alakul, a karácsonyi számhoz mellékelt Thief3-at ez a kalandcím fogja teljes játékként követni, ráadásul magyarul. Épp ezért foglalkozzunk most a 2. résszel, a hírhez odalent megtalálhatjátok a legfrissebb képeket is. Először jöjjön a sztori meglehetősen titokzatos leírása a fejlesztők részéről - azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy "spoiler-free":

"Ajaj! Gina nehéz helyzetbe került. Valami gazfickó kidobta őt egy hidroplánból 900 méterrel Mala felett. Mala egy kis sziget, mely számtalan titkot rejt bolygónk rejtélyes múltjáról - és talán a jövőnkről is.

Tán furcsának tűnik, de ahhoz, hogy elérje a tavat, a játékosnak a világ legerősebb hadseregével kell megküzdenie, valamint lemúrokkal, kalózokkal és jegesmedvékkel, és végül, de nem utolsó sorban, kivételes intelligenciájú lényekkel.

A legőrültebb rész az egész történetben, hogy a gonosz gazember, aki otthagyta Ginát az ismeretlenben, egy férfi, akit úgy hívnak: Brian - Brian Basco!"

Ennyi, a többi titok, ezután igazán kíváncsi leszek a folytatásra... További információk: a játék 6 fejezetből fog állni, a meglátogatható helyek száma 100 fölött jár, eljutunk a Föld minden zugába Alaszkától a Hawaii-szigetekig, víz alatt és levegőben, luxusjacht fedélzetén és a dzsungel mélyén. A spanyol srácok nem akarják persze túlbonyolítani a játékot, a nehézsége megmarad azon a szinten, ahogy az első részt megszokhattuk (bár ugye ott is voltak azért érdekes szituk...).

És akkor a plusz hír: a nemrég lezajlott online kalandjáték-fejlesztői konferencián (Adventure Developers Online Conference) a Pendulo megerősítette, hogy nekifeküdtek a Runaway 3 készítésének. Többet egyelőre nem árultak el, de azt megígérték, hogy nem kell újabb három évet várnunk a játékra...


Runaway 2 és 3: beindult a kalandgyár!
Runaway 2 és 3: beindult a kalandgyár!
Runaway 2 és 3: beindult a kalandgyár!