Egy kalandjáték demója mindig kockázatokat rejt, hiszen vagy az első lépéseket próbálhatjuk ki, ami sokszor még „nem pörgős”, vagy bepillantást nyerünk a későbbiekbe, ott viszont fennáll a veszély, hogy valami izgalmas fordulat lelepleződik, valami poén lelövődik, hogy ilyen nyakatekerten fejezzem ki magam. A spanyolok erre is figyeltek.

A demóban ugyanis a negyedik fejezetet játszhatjuk végig – ám a fejtörőket a srácok átdolgozták, és a végkifejlet is teljesen más, sőt, kifejezetten e demonstrációhoz egy extra hangfelvétel is készült, így az anyag garantáltan „spoiler-free”, azaz az is bátran kipróbálhatja, aki később meg szeretné vásárolni a teljes játékot. Ráadásul kapunk egy külön intrót is, mely a sztorit vázolja fel, és a menüben szerepel a végleges változatban is meglévő pont, mely a Runaway első részének történetét meséli el.

Ezt tényleg csak megköszönni lehet, ritka manapság, hogy ennyi melót fektessen egy fejlesztő és egy kiadó a demóba, melyet így aztán akár a bolti verzió birtokában is érdemes végigjátszani. Hogy teljes legyen a csomag, a Focus Interactive pár képpel is kibélelte azt, a galériában ezeket megtaláljátok, a közel félgigás demót pedig a letöltéseknél.